Alija je bio totalno pogresan covjek za pregovore tog kalibra, Tudjman i Milosevic su bili daleko prefriganiji i mudriji, sa daleko vecim vezama i boljim lobijem. Da je bio pametniji pa donio kamaru drugacijih odluka od svog dolaska na vlast, sprijeceno bi bilo krvoprolice i ovakvo cijepanje Bosne. No dao se nasukat´ laznim obecanjima tadasnjih zapadnjackh vlastodrzaca. Njegova kratkovidnosti i naivnost su bili voda na mlin velikosrpske ideologije (a i velikohrvatske, dabome). Budala je mogla skontat´ da ne smijes riskirati oruzani sukob bez ijedne pracke. Muhamed Filipovic je tadasnje vrijeme odlicno analizirao... Mogao je preveslati one budaletine Karadzica i kompaniju, sacekati da prodje neko vrijeme, pa onda sprovesti referendum o nezavisnosti... Ovo sto nam se desilo je najgori moguci scenario. Sad nam je kako nam je, ovo raspetljat´ ni za pet generacija..
Bio je Alija pogrešan za 99.99% ljudi, ali za sve oko sebe je bio odličan. Svi su oni danas teški desetine i stotine miliona. A to i jest ta cijena za koju je Bosna prodana da bi se dobila cijela Hrvatska.
"No dao se nasukat´ laznim obecanjima tadasnjih zapadnjackh vlastodrzaca. " Polako se počinje priznavat kod vas, ko je imo ulogu pobunjenika, i ko je s namjerom ratovo.
Prikaži sve komentare (298)