Nema te ovozemaljske kazne koja se u ovakvim slucajevima cini adekvatnom, strasno. Jedino sto se moze je gledati da ovakvi ljudi osjete svu moc zakona, no sto je jos bitnije, je da ih se adekvatno terapira, a pogotovo da se zrtvama pomogne. Kod nas se kao zrtva moras pravdati i sramotiti za strahotu koja ti je nacinjena. Apsolutna vecina seksualnih nasilnika ce prvom prilikom uraditi isto, jer tu je rijec o gravidnom psiholoskom poremecaju. Razumijem pozadinu komentara tipa "Na vjesala", no nase kontinetalno-anglosaksonsko pravo ne predvidja takve drakonske mjere kaznjavanja. S tim u vezi se mora vidjeti sta je maksimum koji se da izvuci iz svega - krivicna odgovornost, te terapija nasilnika, da se minimizira mogucnost da to ucini ponovo nekome kad izadje iz zatvora, te kao prioritet zastita i pomoc zrtvi. No ovdje se postavlja i pitanje kako je doslo do toga da se dijete tako otme kontroli i sa 15 smugne sa dosta starijim likom... Mora se vise paznje i vremena posvecivati djeci!
jarane pametuj ti koliko hoces. da koga javno strijeljaju kao korejci ostali istomisljenici bi razmisljali kako bi se ponasali
Samo sto u takvim zemljama strijeljaju i za posjedovanje stranih sapunica, a strijeljaju i za dzaba, cisto onako jer ti je djed posjedovao nekad neki ducan, pa je s tim u vezi "kapitalista". Da se kriminalci daju zastrasiti drakonskim kaznama, kriminala ne bi bilo u zemljama sa smrtnom kaznom.
Prikaži sve komentare (83)