Čudo u moldavskom selu
0

Muškarac preživio četiri dana zakopan u zemlji: Spašen pukom slučajnošću

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
U Moldaviji je živ zakopan 62-godišnjak kojeg je policija pronašla nakon samo četiri dana, igrom slučaja, tokom istrage u drugom slučaju.

Horor je izašao na vidjelo tek nakon što su policajci istraživali smrt 74-godišnjakinje koju je u ponedjeljak (13. maja) pronašao rođak u vlastitoj kući.

Forenzičari su pozvani na mjesto događaja i utvrdili su da je umrla od višestrukih rana. Kasnije tog dana 18-godišnji mladić je uhapšen u svom domu u istom selu Ustia na sjeverozapadu Moldavije u pijanom stanju .

Tokom ispitivanja, mladić je navodno davao zbunjujuće i nedosljedne izjave, a kada su policajci pretraživali njegov dom, čuli su povike upomoć koji su dolazili iz blizine.

Kad su se policajci približili buci, ubrzo su shvatili da dolazi iz blizine, a kada su počeli kopati, otkrili su ulaz u improvizirani podrum.

Policijska snimka spašavanja pokazuje kako je muškarac izvučen iz zemlje. Bio je pri svijesti i imao je ranu na vratu. Policiji je kasnije rekao da su on i tinejdžer zajedno pili kada su se počeli svađati, zbog čega ga je dječak ranio, zatvorio u podrum i zatrpao ulaz zemljom.

Policajci vjeruju da je mladić navodno ubio staricu u nedjelju (12. svibnja) navečer ili u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Određen mu je u pritvor dok policija i tužilaštvo nastavljaju istragu protiv njega za ubistvo i pokušaj ubistva, a ako ga se proglasi krivim, prijeti mu doživotna zatvorska kazna. Spašeni muškarac nalazi se na bolničkom liječenju.