@korleone,
To ti je nasa koka tkz.zivicarka, hoda pustena, kljucne po nesto, tamo vamo.Zato ti treba 3 debela sata da je kuvas.To je organsko meso.
Ko ce mi objasniti organsko guscije meso.Kako moze guska dostici tezinu 15 i vise kg. ako je ne kljukas ??? Propaganda.Mozda moze sa povrcem nesto kao organsko, sa mesom, cisto sumnjam.
Novi naziv na zapadu odavno postoji, sad trebaju i vama ispirati mozak.
okice
da, to mi je jasno. prije su "seljaci" puštali goveda, svinje......da slobodno hodaju i nalaze sebi hranu, što u principu i jeste prirodno-organski uzgoj, dok je danas sve na brzinu. kao što si rekla, živičarče moraš hraniti više od pola godine da bi bio kako tako skroman ručak, a današnje piliće šalju na....obradu poslije 38-45 dana i imaš obilat ručak od jednog pileta. takva jetra, od tog pileta, je sami otrov jer se hrani stimulansima za rast i ne može biti "organsko meso poput govedje jetre"