Ja jos uvijek ne kontam ovo etnicko opredjeljenje kontra vjeroispovjesti. Znaci u Svedskoj zive svedi, u Njemackoj zive njemci, u Francuskoj francuzi, samo u BIH nema bosanaca i hercegovaca. Logicno je da su svi gradjani sa pasosem BIH bosanci i hercegovci. Bili katolici, pravoslavci,muslimani, romi, zidovi, vanzemaljci i sta vec ne. Srbi imaju svoje pasose, hrvati svoje putovnice, i tehnicki bi trebali biti strani gradjani naseljeni u BIH, gdje rade i placaju porez. Nista cudno s tim. I onda sama cinjenica za popis bosanaca i hercegovaca koji su emigrirali, svojom ili tudzom voljom. Zar se ne zeli znati koliko stanovnistva zivi i radi u dijaspori. Ja dam sam clan partije na vlasti, meni bi to bilo pravo interesantno. Sve cinjenice pokazuju da ovaj popis nije popis stanovnistva BIH, nego nesto sasvim trece. I kosta, i to ne malo, a penzije i plate kasne. Najvaznije je znati ko je srbin, ko hrvat a ko musliman. Ove ostale, ko ih j****...
A otkud onda Madjari u Rumuniji, Bosnjaci u Srbiji, Madjari u Srbiji itd. Niko nije rekao da drzavljai Srbije i Hrvatske zive u BiH, vec etnicki Srbi i Hrvati, i njihovo je pravo da se izjasne.
@Mickey10 Pa dobro ima malo istine u tome sto govori malizeleni, jer u srbiji zive madjari, cak i muslimani, i jos pokoja nacija, ali vecinsko stanovnistvo su Srbi, zato i jest Srbija, u Njemackoj isto tako imas manjina, Turcina, Indijaca, Madjara, i ovih i onih, ali vecinsko stanovnistvo jesu Njemci, tako da u Bosni i Hercegovini nema Bosanaca i Hercegovaca, nego je Bosna i Hercegovina sastavljena iz tri naroda Hrvata, Srba i Bosnjaka, kao vecinskog stanovnista samim tim i konstutivnog, i ovo malo ostalih jadnika, al nema Bosanca i Hercegovaca. Nekontam samo onda sta ce nam reprezentacija Bosne i Hercegovine kad nema gradjana Bosanaca i Hercegovaca, moracemo imati tri reprezenatacije, plus dvije entiteske, i jos jednu za distrkitkt, plus hrvati ce navijati za Hrvatsku tj. susjednu drzavu, a srbi za srbiju, tj komsisku nama drzavu, a Bosnjaci ce navijati za.... ne znam sad....ja mislim za SDA.
Prikaži sve komentare (267)