Ja podrzavam paradu ponosa. Pored toga sto ide u pravcu jacanja ljudskih prava, mislim da dodatno naglasava da se zakoni moraju postovati, i da drzava nece popustiti pred grupom agresivnih pojedincaca koji svoje teorije o homoseksualnosti kao bolesti nastoje nametnuti kao drzavnu politiku.
Nisu na jednoj strani homoseksualci, a na drugoj agresivni pojedinci. Na jednoj strani je grupa samozvanih "vodja" koji umisljaju da predstavljaju sve homoseksualce u Srbiji, a na drugoj strani su svi ostali, ukljucujuci i neke koji su agresivni. I ova parada nema veze sa ljudskim pravima.
Netacno. Mislim da spram homoseksualaca ne stoje "svi ostali" i da znacajan dio gradjana ne bi imao nista protiv. Takodjer, gay parada ima znacajnih veza sa ljudskim pravima. Mislim da i Povelja o ljudskim pravima EU, a kojoj cemo i mi morati pristupiti, garantuje pravo na slobodu seksualne orjentacije. Homoseksualci mogu, a ne moraju, organizovati paradu, ali ako vec hoce niko im to ne moze braniti. Isto tako, paradu ponosa mogu imati i heteroseksualci, penzioneri... bilo koja drustvena skupina.
Prikaži sve komentare (39)