Citam clanak, pa ove komentare i rezignirana sam...koja negativnost...bilo koji trud mladih ljudi, ''iole'' realizovan projekat bi trebao biti ovom ratno ''ostecenom'' i mentalno napacenom drustvu biti na sveopste zadovoljstvo. Umjesto da isti, rado daju 5 KM-cica jer imaju tijelo koje ih predstavlja, koje je ocito produkt zalaganja i rada nazalost samo jedne grupe studenta, ti isti nadju za shodno da degradiraju i obezvrjedjuju. Nema vishe humanitarne dragi moji, nema tog troska koji ce se sam pokriti. Generalno komenatri kao i na sve uvijek negativni, ne cudi me. I sve ovo me podsjeti na stihove Abdulvehaba Ilahamije i cuvene Kaside: ‘’Cudan zeman nastade, Sve zlikovac postade, Din-dusmaninu stade; Sta se hoce zaboga? Vec takata nestade, Zlo nam svako postade Dobrih ljudi nestade’’
A ti se registrovala samo da to kažeš. Biće da si u vrhu ove organizacije. Što se tiče plaćanja, i treba da se plaća. Ove organizacije imaju smisla ako će se boriti za boljitak studenata generalni na nivou univerziteta ili kantona. Dakle, trebaju se faktički politički angažovati, a ne baviti se nekakvim periferalima. Također i vrlo značajno, treba da se naprave izbori gdje će studenti glasati za organizaciju/pojedince koja njima odgovara. Tako se radi u civilizovanom svijetu. Organizacija koja ne ispuni očekivanja studenata se na idućim izborima smijeni i novi dobiju mandat. Samo tako može, a ne da neko dobije nekakvo božje pravo da zastupa studente.
Ma daj molim te....SPUS je samo jos jedna u nizu kojekakvih oragnizacija u ovoj zemlji koje uzimaju novac em iz budžeta, em od rektorata, em od studentata, em od raznih sponzora mahom banaka jer svi vole da se busaju u prsa kako tobože pomazu rad studenata. Svi znamo, ukljucujuci i tebe, kako se lova trosi i na sta i ko raspolaze s tim. To su postali izvori zaposlenja....ZAPOSLENJA za pojedince koji imaju blizu 30 godina(pojedini) i kojima nije u interesu da ikad zavrse fakultete jer imaju posao do kraja zivota. Ponavljam POSAO a to bi trebalo biti na nekoj volonterskoj osnovi. Raspolazu ogromnom svotom novca, mnoge organizacije, nevladine pa cak i vladine nemaju budžet kakav ima taj SPUS. I onda mi se busaju u prsa pohodima na kojima isto tako hajruju jako dobro (mogu do u najsitnije detalje elaborirati i ovo) ili nekakve sajmove studentske koje mogu organizovati za par hilajda Km da budu svjetski. Stotine KM su u "igri" gdje su ti novci ? GDJE SU STOTINE KM KOJE SE SLIJEVAJU ?
Prikaži sve komentare (88)