Ja sam motociklista i molim da se ne mješaju neki pojmovi. Ovo je skuteraš a ne motociklista. Obično nisu registrovani, nemaju dozvolu, nemaju opremu i voze kao samoubice. Motociklist se dijele u dvije grupe. Oni koji voze sportske motore. Takvi likovi su obično ćelavi u tijesnim majicama koji u papaučama voze slalom. Takovi obično ginu što u velikoj brzini udare u stub ili u auto koji izlazi iz sporedne ulice i realno ga ne može vidjeti na vrijeme. Takvi su sramota za nas. Druga kategorija su oni što voze crusere i tourere. Često ih viđate ljeti kako disciplinovano voze u koloni i poštuju sve propise. Nisu svi stranci, ima dosta i naših. To su ljudi koji preko sedmice rade a vikendom idu na ture i uživaju u slobodi. Zadnih 5 godina što pratim statistiku niko od njih nije imao udes ili nastradao.
Ja imam veliku zelju da pocnem voziti sportski motor... a nit sam celav nit ima dovoljno mala majica da mi bude tijesna :)
@Prolaznik........A i ja da nesto Kazem iz iskustva, da bi vozio balansirao na dva tocka to jest na motociklu (bayck) moras dugo vremena kao dijete i dalje tinejdzer voziti i provesti na dva tocka ,pa tek onda sjesti na masinu na primjer jacu od 250 kubika/ da ne kazem 500- motoGP/ , moras se rodit za morcikl ,nemoze svako voziti morore....!!
Prikaži sve komentare (33)