Znači opet Šije i Vehabije zajedno rade na uništenju još jedne kolijevke islama. IZ BiH i Reis ul ulema Husein ef. Kavazović treba zabraniti djelovanje Šita i Saudita(Vehabita) na teritoriji BiH i Mađarske a mi iskreni predanici IZ BiH i Mađarske odn. hanefijskog mezheba ćemo davati zadnju marku da nadomjestimo manjak novca nakon što Šije i Vehabije povuku svoje krvave donacije
POSTO SLIJEDIS HANEFIJSKI MEZHEB bujrum procitaj od viska glava neboli: 1. Kaže imam Muhammed ibnul-Hasan, učenik Ebu Hanife, u svom poznatom djelu El-Asar: ''Obavijestio me je Ebu Hanife, od Hejsema, od Ibn Omera, radijallahu anhu, da bi on (Ibn Omer) svojom šakom obuhvatio bradu i odrezao ono što bi prelazilo tu dužinu.'' Kaže potom imam Muhammed: ''Mi radimo po ovome i to je mišljenje Ebu Hanife.'' (2/857) 2. Kaže poznati hanefijski pravnik Muhammed Alauddin el-Haskefi u djelu Ed-Durrul-muhtar: ''Strogo je zabranjeno (haram) muškarcu da brije bradu.'' (Hašijetu Ibn Abidin, 6/727) Također kaže: ''Sunnet (pohvalno) je da brada bude u dužini šake.'' Komentirajući ovaj govor, Ibn Abidin kaže: ''Tj. da šakom obuhvati svoju bradu i da odreže ono što pređe preko šake.'' (Hašijetu Ibn Abidin, 6/727) Iz pomenutih citata, koje smo prenijeli iz klasičnih djela hanefijske pravne škole, jasno se vidi da je obaveza muškarcu da pusti bradu i da je grješan onaj ko brije bradu.
@funny007 nemam ja ništa protiv brade, brada je sunnet i ja je nosim. Znači ja sam za 100% implementaciju hanefijskog mezheba ali ne vehabizma(Saudizma)
Prikaži sve komentare (55)