Zalosno kad citam ovo prepucavanje na forumu oko ovakve teme umjesta da ljudistave prst na glavu i malo razmisle. Zar nije zalosno da jedna drzava cije je je jedno najvece blago upravo te stoljetne sume koje de fakto su izlozene velikim pozarima svake godine i bice gore u buduce kao uzrokova od izmjene klime, nema minimalna sredstva da sprecava i djeluju kada se ti obimni pozari pojave. Pa i kad treba susjedima da i mi njima pomognemo jer i u HR su ti pozari nazalost sve frekventiji kako koja godina. Koja glupost, to bi bilo kao da u komsije gori kuca a ja nedam slauf jer nejmu nije dovoljan njegov ili ga cak nema, komsija je komsija a sad kakvi su odnosi nije bitno, ali ovakvom polemikom koja se vodi ovdje ne ida na bolje. A do nas je traziti odgovornost od odgovornih politicara jer njima ocito nije do naroda a kamoli do neke sume sto oni nisu vlasnici. Pustite to vise, budite ljudi po cemu su balkanski inace poznati i nedaj te da vas politicari zavadjaju.
Lijepo zboriš golemi, ali čini mi se da nije sve tako jednostavno kako izgleda na prvu, živote smo si zakomplicirali do boli i tu nema rješenja. Ali, ne sekiraj se previše, još nikome nije otišla glava od malo zahebancije na forumu, a moram ti priznati da je danas hebeno vruće i tko ima šta pametno reći po ovoj vrućini, Vamos ala playa!
Hvala euro, pa cuj ja sam rodjen -63 a u dijaspori od -66:e u Svedskoj i nisam zatrovan tim nekim ludim nacionalizmom koji dole vlada u svakom segmentu zivota. Ja sam Bosnjak muslimanske vjeroispovjest i normalno volim svoje i cinim sve da sucavm svoj jezik, tradicije i vjeru i u tim naporima nije mi potrebno da uvazavam ili mrzim tudje, nasuprot, moje je iskustvo da onaj koji postuje svoje postuje i tudje. Ja sam cak misljenja da je jedini spas toj drzavi da upravo doje neko iz dijaspore koji takodjer nije zatrovan da osnuje neku stranku koja bi mogla da predtavlja SVE gradjane BiH sa nekim ozbiljnim programom koji bi mogao da da narodu napokon neku nadu o boljoj buducnost. Prednost takve osobe bi takodjer bilo to sto nema nikakve veze sa trenutnim vladujim strukturama ili podzemljem ili bilo koje veze koje bi vukle na jednu,drugu ili trecu stranu i da treba da cini za dobro bit svih gradjana ako je na vlast pa i one koji nisu glasali na njega/nju. Pozz i uzivaj u hladu :)
Prikaži sve komentare (131)