Volio bih da Široki ovu utakmicu igra na Kosevu i da se na sjevernoj tribini razvuce transparent "Pokoj duši Vedranovoj" ili nešto slično. Bez previše patetike. To bi bio odličan gest i mislim da bi uradilo puno na poboljšanju odnosa kako dva grada tako i međunacionalnim odnosima.
Antetonkre@ Oči moje lijepe, nemoj beze sr-ati po portalu. Treba da Vas je stid s čim se dičite i skidate krivicu sa sebe. UBILI STE MOMKA KONJINO!!! Kakav god da je bio, i s čim god da je došao UBILI STE GA!!! To je činjenica, nije ''nastradao'', udarilo ga auto, pao s drveta i sl. već ste UBILI!! Shvataš li težinu te riječi?
Nažalost naše sudstvo i u ovom slučaju nije uradilo svoj posao i ko zna koji kontraverzni događaj po redu je ostao svima na slobodno tumačenje. Jesu li HZ tada išle po Bosni i pravile belaje? Jesu. I vjerujem da su i tada imali namjeru da naprave neki belaj. Da li su bili isporovocirani, prvi napadnuti, na provokacijom odgovorili razbijanjem, ne znam, to je istraga trebala da pokaže, ali u krajnjem slučaju nije ni bitno. Policija nije uradila svoj posao i dozvolila je da stvari eskaliraju. Ali činjenica je da HZ nisu bile naoružane. Više puta su na putu prema Širokom pregledani i nisu imali oružje. Oružje je imao čovjek (ili više njih) koji je pucao i ubio jednog mladića a teško ranio više. Taj čovjek je pobjegao iz policijske stanice u drugu državu van dometa bosanske policije. Navijači i građani Širokog nisu nikada se ogradili ili barem izrazili žaljenje za smrt mladića. (Barem ja nisam čuo).Moje je mišljenje da ko je napravio veći grijeh treba prvi korak napravit.
Prikaži sve komentare (68)