Nogomet
86

Udinese sutra stiže u Sarajevo, dolazi i 100 talijanskih navijača

Piše: J. H.
Široki Brijeg će u trećem pretkolu Evropske lige u četvrtak odmjeriti snage sa Udineseom. Igrači i stručni štab ovog talijanskog prvoligaša u našu zemlju stižu sutra.

U Širokom Brijegu vlada odlična atmosfera uoči prve utakmice protiv Udinesea. Kako nam je kazao Dragan Soldo, generalni sekretar NK Široki Brijeg, među navijačima ovog kluba vlada veliko interesovanje.

"Očekujemo finu posjetu na Bilinom Polju. Ljudi su se malo razočarali što se utakmica ne igra ovdje. Mnogo će ih ići u vlastitom aranžmanu, a prodaja ulaznica počinje sutra. Što se organiziranog dolaska tiče, za sada su najavljena dva autobusa", kazao je Soldo.

Što se navijača Udinesea tiče, danas do 10:00 bilo ih je stotinjak prijavljenih za put u Zenicu.

"Što se Udinesea tiče, nisu tražili ništa spektakularno, osim stadiona za trening i 20 lopti, koje smo im i osigurali. Interesantno, tim loptama mi igramo u Premijer ligi, a oni su nama obećali lopte kojima igraju u Seriji A", pojašnjava naš sagovornik.

Igrači i stručni štab Bianconera u Sarajevo stižu u 11:10 sati, nakon čega će se uputiti prema Zenici, gdje će biti smješteni u istoimenom hotelu.

Trening je zakazan za 18:30 na Bilinom Polju, a utakmica počinje u 20:45.

Ulaznice će navijači Širokog moći kupiti u klupskom restoranu "Plavo-bijeli" na Pecari od srijede u podne, kao i na dan odigravanja utakmice. Cijena ulaznice je 10 KM, a navijači Širokog Brijega bit će smješteni na istočnu tribinu.

Ulaznice za VIP B ložu prodavat će se po cijeni od 30 KM, a navijači Udinesea, koji će biti smješteni na sjevernoj tribini, ulaznice će plaćati 10 eura. Ostali gledaoci će biti smješteni na zapadnoj tribini.

Ulaznice će biti u prodaji i na dan odigravanja utakmice u kiosku na stadionu Bilino Polje.