Kako se dolazi na listu izdajnika? Kako prepoznati patriote i cuvare Republike BiH? Vidim da neke patriote jos uvijek ne znaju odgovor na ova dva vazna pitanja. Ja cu vam dati odgovor na ovo drugo pitanje, jer se po njemu prepoznaje odgovor i na prvo pitanje. Uostalom imate ovdje tipican primjer izdajnika kao sto su Tajra Adembegovic, Lara Imamovic, amko.amko.39, mocartbl i drugi sitni partijsko-patriotske poturicko-posrbicke marionete. Nije vam poznat pojam “PAREZIJA”. U antickoj Grckoj su bila dva tipa parezije: kada bi nekome bilo od vlasti zagarantovano pravo da govori protiv iste vlasti i kada bi neko govorio protiv vlasti koja bi ga zbog njegovog govora proganjala. Ja sad kada pisem o pareziji, onda mislim na ovaj drugi tip. Inace o tome su puno pisali Michel Foucault, Gramsci i Edward Said. Pareziju opisuje i Dragi Pejgamber Muhamed a.s. kada kaze: “Reci istinu. Pa makar i gorka bila.” Ili kad kaze: “Najveci dzihad je da vladaru kazes istinu u lice.” Taj, dakle, koji kaze istinu, a zna se da ce snositi velike posljedice zbog javnog kazivanja istine, je onaj koji cini pareziju. Sam cin kazivanja istine i svjesnost da se zbog tog govorenja ostaje bez glave, slobode ili privilegije, nam govori da je to stvarno istina, a ne laz. To, dakle, nikako ne moze biti laz (osim ako se radi o umno poremecenoj osobi). Najveci stepen parezije je kada nekome ode glava s ramena zbog njegove borbe za istinu. Evo vidimo da i Semsudin Mehmedovic upravo cini pareziju, jer znamo da ce ga mocnici (mozda cak i iz njegove stranke) sankcionisati za ovaj govor istine. Inace, vec je govorio istinu za Gorana Zubca, pa smo vidjeli sta se desilo. I Budimir je cinio pareziju kada je trazio da se postuju procedure i zakoni, a znao je da ce ga Lagumdzija, Dodik i Covic proganjati I trpati u zatvor zbog toga. I Zeljko Komsic je cinio pareziju, jer nije iskljuceno da ce Lagumdzija i njega proganjati i pritvarati. Sutra ce vjerovatno hapsiti i Emira Suljagica, Atifa Dudakovica i Blazu Stevovica zbog parezije, a Tajla i Lara ce nam idalje ovdje na forumu demonstrirati svoju poturicko-posrbicku pamet i mentalitet.
ee cuj majmunaaa.. tebi izlgeda velika dnevnica pravo dok se nakanis ovliko napisati, ko ce ti to bolan citati, o' sta ti je to?? Idi setaj, igraj se klikera, citaj knjigu nesto radi, pusti ljude da izrazavaju misljenje, ali normalno misljenje ne ovdje ko ti elaborat o tome : "Kako se tihicu i izetbegovicu uvuci i bulju"
Koliko košta ova promocija? Hvala ti. Izvini, ali primjetno je da si malo klimav, odmori se, vjerovatno si se umorio od cjelonoćne smjene. Lijep pozdrav
Prikaži sve komentare (197)