Otkako je kupise Austrijanci, fabrika se probudi... Ova fabrika drzi cetvrtinu Lukavca na zivotu, a plate su im od 800 pa nadalje... Cestitke!
ova fabrika ne drzi ni 50-ti dio Lukavca da odma znas ,,, iz prve ruke ti ovo potvrdujem jer ja sam u blizini !! Imam rodjaka koji tu radi vec dugooooooooooo !! Dole je cisto sranje i ovo je mazanje ociju !! Pravi giganti su Soda i koksara u kojoj ja i sam radim i ona je ta koja je zapostavljena od opstine LK ... u Koksari ima radnika koliko u sodi i Cementari pa pomnozi sa dva ,,, A koksaru ne cini samo proizvodnja koksa nego dosta proizvoda koji su izrazito popularni u svijetu hemijskih i pogona ne-metala !! U koksari su plate od 650-1100 KM bez minulog rada !! Dok direktori drmaju od 2500-8000 KM !!! Da su pazili koliko i na cementaru barem danas bi LK radi koksare bio najbogatiji grad u kantonu !! Dole je kriminal svjetskih razmjera ,,, SIPA se treba pozvat deff u Koksaru tj danasnji GIKIL !!!!!!!!!!! Plate kasne,sve je u haosu,pred raspad !! Radnici ginu i non stop povrede !! Ljudima se prijeti otkazima i otkazima njihove djece koje rade tu,ucjenama i ko zna vec sve ne !!
50 -ti dio? Ti si lud jarane, ja sam iz Lukavca ko i ti, znam sta pricam... Da se nisu privatizovale Soda, Cementara i Koksara, puno bi Lukavac opstao na Rudniku Vijenac (koji je takodje privatizovan prije 2 godine) i Rudniku Sikulje... eh druga je stvar sad sto je Koksaru kupio Indijac koji zeli vise od 50 % vlasnistva pa da može sam upravljati bez vlade cijelom fabrikom, sto je i logicno. Frajer ulaze pare ko i ovaj u Cementaru pa ima pravo da ga se pita sta ce biti sa fabrikom, a ne Vladu TK koja vama koji radite u Koksari samo zagorcava zivot. Sta bi bilo sa Koksarom da nije dosao Indijac? Propali bi ko zeton!
Prikaži sve komentare (14)