Svaka čast za Ministarsvo Saobraćaja i vanjskih poslova, koji su se izborili za sva ova granična pitanja, velike su stvari uradili !
Jesu i dalje rade velike stvari - za Hrvatsku (jer ne traže obustavu gradnje mosta suprotnu međunarodnom pomorskom pravu), jer ne traže da se u Bosnu vrati Sutorina, koja je po svim dokumentima (uključujući i one Austro-ugarske) bosanska teritorije. Rade velike stvari za Crnu Goru, jer ne traže da se u Bosnu vrati Herceg-Novi (ukraden za vrijeme lopova Đure Pucara), bosanski grad zadnjih 600 godina, pa oblast Stara Hercegovina, koju su ukrali za vrijeme Turske, da ne pominjem Sandžak, 500 godina po pisanim dokumentima bosanska teritorija. Stvarno rade velike stvari, za agresore.
Mozda Herceg-novi nekada jeste bi u katastarskoj opcini Trebinje upisan kao BH posjed, ali to ne znaci da je BIH ikada ima asuverenitet nad tim oblastima. Slicno je i sa mjestima u opcini Rudo, Foca, Srebrenica, koja placaju komunalije Srbiji, vade rodne listove u Opcinama u Srbiji, ali BIH ima suverenitet nad tim mjestima, i to svi uvazavaju. A onda za 150 godina neki glavonja ce se javiti i reci da ta mjesta pripadaju Srbiji, a znamo da ne pripadaju. Mirsad, prica ti je na tom tonu
Prikaži sve komentare (71)