HDZ 1990 nikada nece dobiti vise glasova od HDZ BiH. A Bosanski Hrvati ce osjetiti napredak i imati bolji zivot onog trenutka kada HDZ BiH sprovede reforme i ciscenje stranke poput HDZ-a Hrvatske. Neka to urade, i neka se okrenu Bosni i Hercegovini, tada ce Bosanski Hrvati biti potpuno ravnopravni (sto i zasluzuju,kao i svi drugi Bosanci i Hercegovci). Mogu oni gajiti vece osjecaje prema Hrvatskoj zbog religije, ali ako zele bolji zivot, neka se okrenu ekonomiji u BiH i njenom oporavku (koju je uveliko unistio HDZ BiH). I jos nesto, neka celnici HDZ-a shvate da ima Bosanskih Hrvata i u srednjoj Bosni, kao i u Posavini, pa i u svim drugim krajevima BiH, a ne samo u Hercegovini. pr. Jedan mladic iz Ljubuskog najvise bi volio da nadje dobar posao u svom gradu,i tu da osniva porodicu. Dakle, u Bosni i Hercegovini. vrijeme je da razbijamo nacionaliste u svim strankama, i kriminalce. vrijeme je da gradimo BiH, da dizemo ekonomiju, stvorimo omladini radna mjesta, neka se žene i udaju.
Bosancugo, mi nijesmo isti narod sa vama Turcima iz Bosne, niti cemo to ikada biti. Mi se Bosancugo mutava sa vama koljemo zadnjih 500 godina. A ekonomiji svojoj - hercegovackoj cemo se okrenuti - a ne vasoj bosanskoj da razvijamo vase turske krajeve, parazitu! I celnici hrvata itekako dobro shvacaju da hrvati zive i u sredinjoj BIH i u Posavini, to svi dobro shvacamo. Kada kazem "Hercegovina" - to se odnosi i na njijeh!
A "nacionalista" ce nestati kada vas bosanske parazite sa vrata skinemo! Patriota sa druge strane nestati nece nikada. Shvacas, Turcine???
Prikaži sve komentare (90)