Komentar na "Live82" jer neće da odgovori. Odnosi se na zabranu muzike u islamu. Ajet kaze zabranjuje se muzika (priče za razonodu) koje se koriste da bi se njima od Allahove dz.s. vjere odvracalo. Ova muzika je Islamska, ona poziva u vjeru. A stvari koje odvraćaju od vjere, "priče za razonodu su" za primjer sljedeće: 1. Američka serija prijatelji: promoviše nemoral, gay veze i ima šejtansku simboliku 2. Zapadnjačka bezbožnička muzika svih vrsta poput pjesama od Lady Gage koje su očito takve, kao i nekadašnje pjesme, iako dobre, Majkla Džeksona i mnogih drugih koje jednako pozivaju na sve ono loše i pogrešno u životu. Dalje primjera je mnogo. Kako porediti ovakve pjesme - muziku sa tim?
U ime Allah, Svemilosnog, Milostivog! Neka je mir i spas na Posalnika Muhammeda sallallahu `alejhi wa salam, Njegovu casnu porodicu i ashabe radija`allahu anhu i sve one koji ih slijede. U islamu nema ja mislim, ti misli oni misle. Islam je vjera sa dokazima Allah subhane wa ta`alla kaze, Njegov Poslanik sallallahu `alejhi wa salam i kako su razumjele prve generacije muslimana alhamdulillah. Dokaz za to je: Allâh (´azze we džell) kaže: وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالأَنصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُم بِإِحْسَانٍ رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ ”Allah je zadovoljan prvim Muslimanima, muhadžirima i ensarijama i svima onima koji ih slijede dobra dijela čineći a i oni su zadovoljni Njime.” Poslanik (sallâ Allâhu ´alejhi ve sellem) je rekao: ”Držite se čvrsto mog sunneta i sunneta mojih pravovjernih nasljednika i vođa upućenih.” Također je Poslanik (sallâ Allâhu ´alejhi ve sellem) rekao: ”Oni koji slijede ono na čemu sam ja i moji ashabi danas.”
Pitanja za tebe: Jesi li ti uceniji od Poslanika sallallahu `alejhi wa salam i Njegovih ashaba? Ja ne zelim vise da komentarisem. Allah ti dao svako dobro i da nas uputi na pravi put amin. Alhamdulillah Islam je znanje i jednostavan. Allaha ne mozes obozavati bez znanja.
Prikaži sve komentare (60)