Ja znam da ce ovo izazvati polemiku ali volio bih da mi neko objasni sta pise u Kur'anu po pitanju telefona ili kompjutera. Je li to dozvoljeno ili nije? Nemojte mi samo reci "U to vrijeme nije bilo kompjutera". Za Boga ne bi trebalo postojati vrijeme jer : "Bog je vjecan, nije postao niti ce nestati". Bog kaze "Stvorio sam nebesa i svjetova". I kao savrsentsvo daleko je iznad covjeka. Kako to da je covjek otkrio kompjuter i samrt phone a da takvo Savrsenstvo koje je stvorilo "nebesa i svjetove" nije Znao sta ce biti sa ovom tehnologijom i da nas malo naputi po tom pitanju. Isto tako jedno slicno pitanje: sta je sa cigaretom? Cigarete ubiju vise ljudi nego droge i alkohol, no ipak nisu striktno zabranjene u Kur'anu. Da ne bude zabune - vjerujem u Boga i nadam se da ce mi veliki Bog oprostiti sto ovo pitam.
Vrlo jednostavno.Bog zna šta je bilo i šta će biti.Šerijatsko je pravilo da ono što donosi više štete nego koristi,treba ostaviti.Imaš pravo da pitaš a i da znaš:)
Evo ja ću ti reći. Po Islamu, muškarci i žene imaju razgovarati ako ima neka ozbiljna tematika. Flertovanje nije dozvoljeno, sex talk i to.., al je dozvoljeno upoznati curu i pitati je ako je interesantna za brak, samo tu još mora biti njen rođak/otac/brat odnosno tzv. mehr. Normalno da imaš pravo sjesti negdje sa njom, upoznati je, vidjeti je (vidjet lice ali ne kosu), pitati je planove za budućnost, znači ko i sa svakom curom.. ako ti se sviđa, i ako se ti njoj sviđaš, dogovorite vjenčanje i to je to :)
Prikaži sve komentare (100)