Elektroprivredom upravljaju majmuni.... U BiH možemo birati odakle da dobijamo struju ali naši majmuni će radije da zagade i uprljaju što više mogu a pri tom puneći svoje džepove namještanjem tendera. Sve Vam je ovo dragi ljudi zatvoren krug. Nisam ni pročitao članak ali mogu da pretpostavim da će neki stranci uzeti posao, pa će ga onda prebaciti na domaću firmu koja će za mnogo manje pare da završi posao. Stranac tu uzima kajmak, a naši izvođači dalje nastavljaju da se tale i onda pare ponovo dolaze do ovih što su objavili tender....Pa nećeš dobiti posao ako neznaš da podmažeš...Vjerujete mi služe se svime i svačime a EP je privatna firma i njom upravljaju određene gazde iz određenih stranki. Sve se zna koliko je ko dobar , sve je naštimano a izgleda da nije... Vec 20 ak godina imate jednu ekipu koja uzima masne pare....naše pare
Koliko god tvoj pesimizam bio opravdan (s obzirom na prethodna iskustva) mislim da tvoj komentar nakon sto si napisao "Nisam ni pročitao članak ali mogu da pretpostavim " gubi svaki smisao. Licno sam skeptican ali klauzula koja govori da ce EPBIH biti vecinski ili 100% vlasnik je npr vrlo bitna stvar. Sta je trebalo otjerati potencijalne ulagace? Koje je rijesenje? Svi nesto crnjace! Ovo je odlicna stvar i sto je najbitnije ukoliko se obistini i zavrsi kako treba onda ce otvoriti vrata drugim ulagacima. Nadalje, naravno da ce politicari uzeti tal. Uzimaju ga u puno organizovanijim drzavama od nasi. To je izgleda neminovnost!
Kasnim! Prvo da razjasnimo neke stvar. Cilj mog komentara je bio da ukazem na to da je bolje parcijalno rjesenje nego odlaganje u potrazi za savrsenim rjesenjem i pri tom da napomenem da je deal koji je na stolu imao onaj ministar iz SzBiH je mozda bio bolji. Helem to je posebna prica, prica o partijskim ratovima. Vratimo se na ovo o "organizovanijim zemljama" Priznajem nisam bio precizan ali nisam mislio ni na jednu od zemalja koje si nabrojao. Slucajno sve su protestantske ili semiprotestantske...zanimljivo zar ne a to je vec posebna prica Max Webber i folovi golovi! Kada sam rekao puno organizovanije mislio sam, da sada budem malo precizniji npr na Italiju (tu je brdo slucajeva i onaj index percepcije korupcije ili kako vec je pravo visok),Spaniju (kraljevska porodica i malverzacije vezano za dobrotvorne fondove i kod njih je onaj index). Mislim da je dovoljno da potvrdi moju tvrdnju da se ovakve stvari desavaju u puno organizovanijim zemljama, a pomenute moramo smatrati puno organizovanijim. Za kraj ovo ne znaci da bilo sto od toga opravdavam. Mi smo jednostavno drustvo u povoju, ne znamo sta je drustvena odgovornost, sta je stvarno demokratija i opet duga i siroka prica.
Prikaži sve komentare (40)