Pa principi poduzetništva i privatnog biznisa kao primijerice u Visokom i Širokom Brijegu, ili slobodnog novinarstva i nevladinih organizacija u Sarajevu, zasnivaju se ( kao i svugdje u svijetu ) na izgradnji sistema u kojem se kreše finansiranje ponašanja skupocjenih političara koji su završili fakultete u Beogradu, kako bi prikupljali nove zalihe novca za zakuhavanja ratova. Srpska vlast najviše strahuje od onih srba koji se pokušavaju ugledati na hrvate iz Širokog Brijega i bošnjake iz Visokog, za koje je veoma bitna izgradnja miroljubivog društva u cijelom svijetu, i naravno kresanje svih socioparazitarnih troškova. Dokle više da mi srbi trpimo teror ovih naših skupocjenih vojskovođa, filozofa i političara koji u ime SNSD-a šalju svoje privatne milicije da zlostavljaju u Banjoj Luci invalide sa visokom amputacijom koji čak nemaju ni minimum hrane za preživljavanje, a koji su po beogrdskim kriterijima beskorisni za rat jer više nemaju dovoljno ruku ili nogu ? Realno, kakvu koris
Sta ti lupetas, a?! Sigurno si neka nametnica u administrativnoj fotelji, pa vidis interes da se mi ovako igramo jer je vama administrativnim namernicima odlicno, ili si neka polutanka koja ne zna dje pripada pa bi zbog vlastitih kompleksa htijela da se mi svi ponasamo kao da smo rodjena braca, a?! Nema mira izmedju nas. Ne moze nikako mira biti izmedju parazita i njegove zrtve, jer zrtva ce uvike htijeti da ga skine sa sebe, shvacas?! Nijesmo mi isti narod da bi ira medju nama bilo. isti narod ne pravi genocide nad sobom, ne instalira konc logore za sebe, ne ratuje sa sobom! Toga samo u fantazijala parazitskih Turaka ima, i nidje drugo. Njima je medjunarodna zajednica kao "zrtvama" dozvolila parazitiranje, i nece biti mira dok se mi njijeh ne otresemo.
Mi ne zelimo sa parazitima zivjeti, ne zelimo placati ono sto Turci zele - ovu nakaradnu tvorevinu, MI NE ZELIMO SA TURCIMA IMATI AMA BAS NISTA. NISTA. To su paraziti, i svatko tko do sebe drzi ce od njijeh da se sklanja sto je dalje moguce.
Prikaži sve komentare (65)