Za razliku od stereotipa o vrhunskim stručnjacima i programerima koji službeno ne rade, a rade na crno neprijavljeni, oni čine vrlo mali broj ljudi na birou, što im pokazuje i broj od preko 100 hiljada NKV radnika, tj bez osnovne škole. Većina radnika na crno su u građevini i uslužnim, loše plaćenim poslovima, šta god mislili.
Dalje, 33 HILJADE (od toga 27k+ sa sedmim stepenom) fakultetski obrazovanih, skoro svi mahom mladi, jer novi naraštaji masovno završavaju fakultet dok je udio fakultetski obrazovanim među generacijama prije 20 godina bio vrlo malen, sve to pokazuje sa sama diploma igra MALU ULOGU u budućem zaposlenju, a mnogo veću igraju roditelji tih fakultetlija... VOJSKA visokoobrazovanih koja i treba ići vani ako može, raman i da konobaripu, jer im ovdje nema hljeba. Propala država!
I nemojte se zavaravati sa "neprijavljenim radnicima" jer naša statistika radnike prijavljene na 4 sata (a takvi su mnogi u trgovinama), te studente i ostale koji nisu zvanično na birou NE BROJE u nezaposlene. Stanje je daleko gore jer su radnici na crno vrlo rijetko visoko plaćeni stručnjaci, a mnogo češće najamni radnici na skeli i sa tacnom u ruci koji rade od danas do sutra na dnevnicu.
Prikaži sve komentare (63)