Taktika Uprave je bila jasna: Preusmjeriti naplatu u centralu u kojoj nema nikakve proizvodnje. Placati minimum obaveza prema dobavljacima, odovodeci nekad solventne firme u nemoguc polozaj i u nemogucnost placanja dospjelih obaveza na nacin da im salju nedostatna sredstva. Ostavljati dobit u Sloveniji i na kraju uporpasiti sve firme u BiH koje vise ni toalet papir nemogu nabaviti jer novca koji je zaradjen nema. OStaje u Sloveniji.Na taj nacin obezvrijediti smisao tih fabrika i lakse mogu naci nacin za njihovo gasenje. Bez obzira sto poslovni rezultati govore da fabrike posluju pozitivno. Poznato?
gdje su poslovni rezultati da srebrenica i sarajevo posluju profitabilno i dokazi da tako mogu i nastaviti? sto ih ne dostave, ako je to istina, onda je vjerovatno da se moze i kupac naci. u ostalom, zasto bi cimos zatvarao profitabilne operacije, a ne ih prodao???
NA ovo i buduca pitanja cu ti odgovoriti ako ispunis barem jedan od dva slijeeca uvjeta: 1. Otvoris barem jednu fabriku, po mogucnosti automotiv, aposlis preko 100 radnika u njoj, mnapravis promet od 6.000.000€ sa 1.000.000 dobiti, Uvedes u drugoj godini poslovana ISO 9001:2008, a u trecoj ISO TS 16949, upravljanja kvalitetom i u naredne tri godine napravis rast za 50%. 2. Dokazes da imas znacajnog radnog iskustva u industriji u BiH, svim njenim izazovima, problemima, sansama, dobrim i losim stvarima. Ako ispunis barem jedan od dva navedena uvjeta smatracu da si kompetentan da pricas o ovoj temi. Do tad, adio.
Prikaži sve komentare (63)