Ovo je staro kao biblija. Jos su 50ih godina to radili sa radioaktivnom farbom. Danas je to zabranjeno, a jedina smislena zamena u vidu farbi na bazi stroncijum aluminata je preskupa. Jeftinije fotoluminescentne boje na bazi fosfora su besmislene jer u idealnim uslovima jedva mogu sat vremena da emituju svetlost u mraku. Tako da zakljucujem da se ovde neko igrao. Mozda su imali neke zalihe farbe pred istekom roka trajanja pa su iskoristili da se ne baci
Nakon što je pročitala naučnu tezu poznatog bosanskog eksperta za farbe i radioaktivne elemente, Australijska kompanija je odlučila da, do daljnjeg, prestane sa budućim istraživanjima. Svi budući istraživački poduhvati moraju biti provjereni i odobreni od strane gore pomenutog eksperta.
Nije to bosanski ekspert posto pise ekavicom vec glupi ravnozemljaski bot koji sheruje sve sto nadje na telegram kanalima gdje je skup svih maloumnih idiota sa zavrsenim osnovnim obrazovanjem. Balkan je uvijek bio pogodno tlo za idiotizam al nikad u ovoj mjeri!
Prikaži sve komentare (6)