kao i svake godine sad ce se na sajam okupiti sarajevski vjeciti studenti, bez marke u dzepu okupiraju i blokiraju sajam a nista ne kupuju. samo dodju da budu vidjeni na sajmu knjiga i da mogu dodatno filozofirati o svom studiju filozofije koji zavrsavaju vec 10 godina. mozda jos koja slikica za fb da se zna da su bili na tako jednom intelektualnom gradskom dogadjaju da prijatelji u rodnom selu mogu da lajkuju i komentarisu.
Moraš imati marku u džepu jer je ulaz 1KM. A što se tiče vječitih studenata, oni makar dođu da pogledaju knjige a ne kao neki da kupe 10 knjiga i onda ih prepolove da im mogu stati na policu. I da, neko ko je imao priliku da završi srednju školu i upiše makar jednu godinu fakulteta zna da piše, također zna da je pisanje ošišanom latinicom u najmanju ruku neprikladno. A da, studenti imaju pristup biblioteci i neko ko studira "10" godina sigurno nije "željan" knjige. Hmm, sajam je sve a najmanje kulturni događaj. Promocija knjige, književno veče su kulturni događaji u okviru sajma. Blokiranje sajma zbog posjećenosti ... baš bih i to volio vidjeti.
Krofnicaa, prvo nauči pisati papak/papanko zadojena pa onda palamudi, a drugo - iz koje je to blatnjave vukojebine tvoj otac u opancima/kalošama šljego s Titom '45. pa imaš te duboke komplekse iz kojih se rađa taj tvoj geo-rasizam?
Prikaži sve komentare (11)