Kakve vi gluposti pišete, to je strašno. Još je tragičnije da ministar (bez obzira kojeg resora) govori o temi bez onog osnovnog, elementarnog znanja. Dajte ljudi, educirajte se malo, bar je net danas svima dostupan. U Krškom, nuklearka, skladiste istrošenog nuklearnog goriva i odlagalište nisko i srednje radioaktivnog otpada (kakvo bi trebalo biti na Trgovskoj gori) i Slovenci pored svega toga imaju plantaže voća ekološki uzgojene. O čemu pričamo?!
Prije 15 dana, kod Zenice izlile se otpadne vode u Bosnu. Eko katastrofa, niko se oglasio nije. Na tu vijest 17 komentara. Na vijest o Trgovskoj gori, u drugoj državi, 300 komentara. U centru Sarajeva nezaštićene radioaktivne tvari, iznad Tuzle kancerogena deponija, iznad svakog grada divlja deponija. u rijeke se izlijevaju kanalizacije, svako malo eko incident, uz same rijeke (Una i Sava) stotine benzinskih i tankova s gorivom. I vi nešto prigovarate HR.
https://danas.hr/rtl-danas/rtl-danas-u-srcu-ne-krsko-kako-elektrana-stara-40-godina-radi-kao-nova-2a5c5f96-6c28-11ed-935c-be18334faa19
Prikaži sve komentare (79)