Eki ovih nebitnih hrvata sto se javljaju. Niko ih nista nije pitao. Kad tad ce te se vi i sumari morati pomiriti da Bosnjaci odlucuju ovdje ! Ne svidja vam se, bujrum braci preko Drine, jedva vas cekaju.
sukob između demokratije i najcrnjeg nacionalizma. naši protivnici priznaju samo jednu (svoju) naciju, samo jednu (svoju) vjeru, samo jednu političku stranku. sve što nije njihovo, osuđeno je na istrebljenje. ... vjerovali smo i tvrdili da je naš model višenacionalne zajednice i otvorenog društva nadmoćan i da ne može izgubiti. došlo je vrijeme da to sebi i drugima dokažemo. ... najviše me zabrinjava činjenica da se i nakon daytona nastavlja etničko čišćenje. - alija i.
Ne zagovaramo građansku republiku u smislu republike građana u kojoj bi moglo doći do majorizacije najjačeg naroda, već u tom smislu da nećemo ideološku državu, pa ni strogo nacionalnu državu. ... Mi imamo sve razloge da se još uvijek zalažemo za cjelovitu Bosnu, ali treba da znate da nje nema bez Srba i Hrvata. Ne može se Bosna i Hercegovina napraviti od samih Bošnjaka. - Alija Izetbegović
Prikaži sve komentare (116)