Tada raja nije ni bila svjesna posljedica zagađenja, malo malo neka magla i eto. Poslije kako se pokrenuo malo više internet i kad vidimo kako smo doslovno među najgorim na svijetu i da se za to mjesto borimo sa gradovima u Indiji koji imaju 20,30 miliona stanovnika, e onda nam kao počinje smetati. Imamo još ljudi doduše koji na pomen bilo kakvog filtera kazu 'meni sta je sudjeno, sudjeno', a po najnovijim istrazivanjima znamo da je jedan od glavnih uzroka raka bas to zagadjenje zraka.
Nije ni cudo sto su ordinacije kod onkologa pune, a mi mislimo eto sve sudbina i tako Allah dao, a udisemo otrov, te mu stavljamo slag na tortu sa cigarama i nargilom. Jos na to dodaj lošu ishranu, koja nakon godina i godina gdje unosimo u tijelo faktički nepoznate sastojke za naš imuni sistem, prouzrokuje se na kraju rak.
Raja ako imate novca da priustite jedan solidan 'air purifier' kod kuce, napr Xiaomi, a cilj vam je ak ne sebe nego dodatno zastiti svoje voljene, moze se naci na snizenju jeftin, a filter jednom godisnje promjenite i eto. Mozete i na rate ga uzeti, a vise nije ni ono hajd kad dodje na red, nego je nužda.
Prikaži sve komentare (31)