Država im umire od gladi - BUKVALNO. Imaju najviši procenat smrti kod djece i oni se zamaraju tradicijama koje UOPŠTE NEMAJU uporište u Islamu, i sve to pravdaju šerijatom. Eto ispade da niko drugi ne zna Din osim njih.
Najkraća definicija islamskog poretka definira ga kao jedinstvo vjere i zakona, odgoja i sile, ideala i interesa, duhovne zajednice i države, dobrovoljnosti i prisile. Kao sinteza ovih komponenata, islamski poredak ima dvije temeljne pretpostavke: islamsko društvo i islamsku vlast. Prva je sadržina a druga forma islamskog poretka. Islamsko društvo bez islamske vlasti je nedovršeno i nemoćno; islamska vlast bez islamskog društva je ili utopija ili nasilje.
Musliman uglavnom ne postoji kao jedinka. Ako ho će da živi i opstane kao Musliman, on mora stvarati sredinu, zajednicu, poredak. On mora izmijeniti svijet ili će sam biti izmjenjen. (Islamska Deklaracija, Alija Izetbegović) Nemoj samo balkanski SDA kozoieb poturcheni da se mnogo čudi azijatskim kozoiebima - kad su identični.
Prikaži sve komentare (58)