Teško, pa gotovo nemoguće je danas otići na mjesec, uvijek nešto ne štima, a 1969 godine je tehnologija bila na vrhunskom nivou. Najveća laž plasirana ljudima ikada. Šta li su nam još smuljali?
Slijetanje na Mjesec se desilo. Saturn V je najveca raketa ikad napravljena. Razlog zasto je nekoliko misija bilo uspjesno prije pola stoljeca je taj da su u to doba svi resursi Amerike bili usmjereni ka razvoju svemirske tehnologije i postizanje pobjede u 'aerospace' domenu. Danas su ti prioriteti na razvijanju vojnog kompleksa i diplomatskog uticaja. Da ne pricamo o cinjenici da su u NASA programu tog doba ucestvovali pioniri raketne tehnologije, npr genijalac Von Braun
Za ove sto mi pucaju minuse, Von Braun je napravio prvu balisticku raketu 1940-tih godina, V2 s kojom je gadjao London preko La Manche-a.. Je li vam cudno zamisliti da je 30 godina poslije uspio konstruisati raketu koja ce dobacit do Mjeseca? Zastrasujuce je koliko ste vi samo neobrazovani i pojma nemate ni o historiji niti o razvoju tehnologije. Najveca prijetnja covjecanstvu ste upravo vi, zatucani botovi koji u svemu pronalazite teoriju zavjere. Zbog takvih cemo se vratit u mracno doba.
Prikaži sve komentare (18)