Firmi koja nema konkurenciju se dodjeljuje na sajmu za "najuspješniju" kompaniju. Isto kao da se u Sjevernoj Koreji dodjeli nagrada državnoj televiziji za najbolju televizijsku kuću u toj zemlji.Šta je sljedeće: BH Gas dobitnik nagrade za najuspješnijeg uvoznika prirodnog gasa u BiH ili KJKP Rad za najbolju firmu u Sarajevu za održavanje javne čistoće.Samo se u BiH (između ostalog) dodjeljuju nagrade kompanijama iz takozave "utility" oblasti (komunalije). Genijalno
@kraftwerk Tako je kraftwerk. Ni u u mnogim drugim zemljama se ne uzimaju u obzir, ali ovo je Bosna; ovdje je i nemoguce moguce. Sljedeca nagrada za najbolje usluge JAVNOG transporta u gradu ide u ruke GRAS-u i Centrotransu (dijele prvo mjesto) ili Pionirskoj dolini za najbolji zooloski vrt u gradu itd itd.
@kraftwerk sve i da ima komercijalnih firmi slabo češ koju naći da je "zdrava" (u svakom smislu te riječi), a ako jeste "zdrava", normalno i regularno bez političke podrške ne može poslovati kako treba,tako da će vremenom i ostati samo "utility" firme. Ne volim što si u pravu, ali si 100% u pravu.
Prikaži sve komentare (39)