Jel' netko vjeruje u istinitost priče kako je IDIL srušio svoju džamiju? Ja, ne. Džamija je srušena da bi se lokalni muslimani i muslimani širom svijeta napokon iskreno opredijelili za borbu protiv IDIL-a, koji se otrgnuo kontroli prve sile svijeta. Pa vam je valjda svima jasno tko je rušitelj džamije?
Nije logično. Ako bi nam "svima trebalo biti jasno" da su Amerikanci rušitelji kako bi to trebalo .."iskreno opredjeliti muslimane protiv ISILa". Muslimani jesu opredjeljeni protiv ISILa. ISILovaca ima max 50 hiljada a muslimana 1,7 milijardi. Isil je srušio džamiju da se ne bi na njoj zavijorila Iračka zastava, jer su oslobodioci udaljeni 50 m. To bi bio simbolički čin koji označava kraj ISILa. Nema džamije, nema simboličkog čina i "pečata" na predstojeći poraz.
@montypython2000 Ma hajde molim te. Zastava se može zavijoriti i na ruševini, čime automatski tvoja teorija o simbolici pada u vodu. Pa kada sve stavimo na vagu, IDIL je jedina strana koja nema ama baš nikakve koristi od rušenja džamije. Naprotiv, ima samo nemjerljivu štetu.
Prikaži sve komentare (172)