Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tačno me stid čitat ovaj članak :-|
Trebali su ga davno vratiti, uzeli PROTOTIP od Koncara, koja budala bi to uradila, i to uzeli voz kojeg nikom drugom na svijetu nisu mogli prodati, i jos se pokvari. Neka ga vrate u HR, i lijepo uzmu kredit od EBRD i fino raspisu konkurs i uzmu normalne vozove od CAF-a, Alstom-a ili nekog drugog evropskog proizvodjaca, i mirna Bosna. ___________ Muto oni se barem trude napraviti nešto, dok u ŽBosni kod nas samo kradu i čekaju bolje dane...
E drago mi je da sam ovaj voz barem jednom vidio na željezničkoj stanici u Mostaru... Ostaje uspomena na to tužno ljeto i lijepi bijeli voz kojeg sam vidio iz Zalika... *guši se u suzama*
Za sve one koji se kladjenjem bave iz hobija obavezno neka se prijave http://bet-tips.cogia.net Virtual bet - gubite samo vrijeme, ali ne i novac
Ovaj voz nije ni kupljen da saobraća u BiH, nego na međunarodnim prugama, do Zagreba i Beograda najdalje do Zvornika, ali nije išlo sve po planu, jer je cijena el. energije porasla.
@EMIR:"takooo samo takooo poslacu vam ja CIRU da znate vrijednosti zivota" Koji Ćiro? To je prvo što je Bakir prodao. Dva sam upratio. Jedan je u Austriji, a drugi u Švici. Renovirani su i rade punom parom. Uzimaju ljudi lopatom za turističke ture vožnje Ćirom.
"...Otplata će se obezbijediti iz sredstava koja JP ŽFBiH ubiru iznajmljivanjem lokomotiva Turskim državnim željeznicama..." nasa zeljeznica se raspada a mi kao nekom iznajmljujemo lokomotive. majku li vam lopovsku vratite nase lokomotive i uspostavite normalan zeljeznicki saobracaj u drzavi. ----------------------------- Neizvodljivo, jer ih je Bakir vec prodao, kao i Hagadu. On je jos ovdje dok ne proda vojnu imovinu. Vidjeli ste kako je poludio kad su Amerikanci trazili da se to rijesi bez njegovog IMT-a. Al' nema veze prodace narod zlatne kasike da prezivi, je li tako?
@odluka:"definitivno se selim iz ovog sela od drzave" A kuda ces? U neku od prijateljskih zemalja? Zapad vise ne prima odavno! SVI VOZOVI SU PROSLI!
Mirno spavajte, zeljeznice nece biti. Dao sam je Turcima u amanet.
@lizing Vicevi o Muji i Sulji? Još su bolji vicevi o bošnjačkim "intelektualcima", "kosmopolitama" itd. Evo kako ih svijet vidi i zašto im uvodi vize. http://www.youtube.com/watch?v=IHdMeV5Xip4
*ispravka tipfelera I opet ostaje isti problem, a to je sto bi i za bilo koji drugi voz MORALI PLATITI, a kredita nema. Osim toga, nije se sam pokvario, nego je vas bosanski medjed polomio osovinu! Koliko treba da se slomi osovina cak i na nekom krsu od *YUGO-e starog 30 godina? Za to stvarno treba biti TALENT, ali bitno je da ste vi jadni naivne zrtve koje uvjek nego drugi navuce i prevari. Jaaah, navukli vas... mozes si mislti, navukli vas DA MORATE PLATITI ONO STO UZMETE, a onda nastupa panika kada su krediti veci od prihoda. Ne mozete biti age i begovi na tudji racun. Vi zivite od sadake svijeta vec dvadeset godina, osim ako "beg" nije engleski glagol "prositi"
@Ado:"Trebali su ga davno vratiti, uzeli PROTOTIP od Koncara, koja budala bi to uradila, i to uzeli voz kojeg nikom drugom na svijetu nisu mogli prodati, i jos se pokvari. Neka ga vrate u HR, i lijepo uzmu kredit od EBRD i fino raspisu konkurs i uzmu normalne vozove od CAF-a, Alstom-a ili nekog drugog evropskog proizvodjaca, i mirna Bosna." I opet ostaje isti problem, a to je sto bi za bilo koji drugi voz MORALI PLATITI, a kredita nema. Osim toga, nije se sam pokvario, nego je vas bosanski medjed polomio osovinu! Koliko treba da se slomi osovina cak i na nekom krsu od YOGO-e starom 30 godina? Za to stvarno treba TALENT, ali bitno je da ste vi jadni naivne zrtve koje uvjek nego drugi navuce i prevari. Jaaah, navukli vas... mozes si mislti, navukli vas DA MORATE PLATITI ONO STO UZMETE, a onda nastupa panika kada su krediti veci od prihoda. Ne mozete biti age i begovi na tudji racun. Vi zivite od sadake svijeta vec dvadeset godina, osim ako "beg" nije engleski glagol "prositi"
Iz ovoga vidimo da su vicevi o Sulji i Muji istiniti.
HEEELJP BAAAZNIA NAAAAU DEJ HEJT AS BIKOZ VI AR HALASA GIV AS SADAKA NAAAUUUUUUUUU IT IZ AUR RAJT TO GET SADAKA UAAAA SUDIJA OFSAJD DZENOSAJD UAAAAA HEEEELJP BAZNIAAAA GIV SADAKA NAAAAU
@baltazar SA:"mi Bosnjani smo narucili taj voz da se vozi I da se to iskoristi na najbolji moguci nacin, ali CRO politikanstvo je napravilo od tog voza vlak bez voznog reda na slijepom kolosijeku I naravno da ce biti vracen isporuciocu...cista matematika, od dva zla izaberes manje " Politikanstvo je po tebi traziti pare za svoju robu koju ste koristili i pokvarili! Nisu im dali da udju u Hrvatsku dok ne izmire dugove od onih za servis i poravke neplacenih jos od rata naovamo, pa do dugova za koristenje Luke Ploce i usluge stranaca (menadzmenta iz Britanije) posto nisu imali svoje ljude da vode posao! Politikanstvo je kada od vas traze da platite svoje racune koje niste platlli vec dvadeset godina! Za sta se to smatrate da vi mozete uzimati sve dzaba!? Nisu ti cijeli svijet ne-muslimani Sarajeva i Srednje Bosne, da im samo otmes sta ti se svidi i pr0tjeras ih! Nije ni cudo sto vas ogradjuju za pocetak vizama, a sve vise govore i o zidu poput palestinskog! PLATI RACUN HALASO!
Iznajmljuju Turskoj svoje lokomotive. Misle li da ce ih ikada vise vidjeti ili da ce vidjeti pare od njih? U biti ovim dogovorom je F BiH je dala zeljeznice za dug, sto znaci da ovim dogovorom Z FBIH prestaje postojati, sto opet ne znaci da neki ministar nece i dalje uzimati sebi platu. Kad smo vec kod iznamljivanja lokomotiva Turskoj zbog duga Hrvatskoj, zasto se vjeruje Turskoj da ce to posteno isplatiti, a ne da se Metropoliten Muzeju Hagada, jer je oni ne bi vratili? Znaci Turska moze dobiti ono sto je ostalo od nasih zeljeznica i time se gubi totalno Zeljeznica F BiH, prestaje postojati, zavisi se od njihove dobre volje hoce li ista isplatiti i na to se s punim povjerenjem oslanja, a Metropolitenu se ne da jedna Hagada, radi koje nece propasti vec zatvoren muzej, a zato im ne vjeruju da ce je vratiti??? Hagada nije kljucna za privredu, muzej je ionako zatvoren i mogli su dobiti procenat od ulaznica, a bome ovim se gube lokomotive, ododse iz Bosne i gasi se Zeljeznica F BiH.
mi Bosnjani smo narucili taj voz da se vozi I da se to iskoristi na najbolji moguci nacin, ali CRO politikanstvo je napravilo od tog voza vlak bez voznog reda na slijepom kolosijeku I naravno da ce biti vracen isporuciocu...cista matematika, od dva zla izaberes manje