Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci dzaba placamo vecu cijenu goriva, gasa, ulja i psenicnih proizvoda ? Bravo.
Pa nije dzaba. Imacemo nezavisnu Ukrajinu 🤣
Šala na stranu, dok se prebace na druge proizvodjace onda ce ih berze zapadne sahraniti. Oni ce se vaditi preko kine i indije a onda ce i tu ispusiti. Osjeticemo i mi al to je sve cijena ovog preslagivanja moci
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zar je moguće da ukidanje Zare i Mcdonaldsa ne unistava ekonomiju jedne zemlje?
Pa đe ćeš na Rusiju bolan najveća zemlja na svijetu i svi će da poduvaju. Mrzim njihov način života ali ljudi su sa resursima broj 1.
Srbi se trebaju pripojiti rusiji, pogledaj koliko samo zita, nafte, i gasa imaju. Povrsina rusije je 20 puta veca od EU a oni umjesto patlidzana vrse sadnju nuklearnih glava i ostalog vojnog asortimana po bezgranicnoj povrsini. Da nije diktature i korupcije u rusiji, svako bih profitirao od poslovanja tamo i svi bili sretni a ne samo pojedinci. Zato je vazno ko je na celu drzave, covjek koji postuje tradiciju i ostre zakone kao izgovor, ili ljude kao ljude.
🤣🤣🤣🤣 zamijeni rublju izvan rusije u € ili $ pa ces vidjeti sta ces dobiti. Toliko o jacini. Rusofili na HAPA-ratima.
Vrijednost rublje je samo fiktivno. Sa njom se više ne trguje
gooUser1566702317 Rusija ode u pmpm. Nema više kao prije... Trgvine će uvijek biti ali neće biti više davanja tehnologije i investicija. Dok ne postanu demokratska zemlja koja ne hapsi svoje građane
Sve na ovom svijetu što nije jednostavno je laž. Monetarni sistem je šampion te laži. Radi se o tolikoj šarenoj laži da su čak vjerske i političke ideologije ljubomorne.
Rusija je zemlja bogata naftom , plinom ,uranijem,plemenitim metalima bez kojih suvremeni svjet tesko da moze funkcionirati,s druge strane imate Ameriku koja svoju moc i bogastvo uveliko ostvaruje zapocinjanjem ratova,prodajom oruzja,pljackajuci zemlje bogate resursima
Bitno je da su ostale akcize na gorivo i prikupljene milijarde od akciza a po Sarajevu vozimo po kolovozu punom rupetina. Na tehničkom uz putarinu debelo plaćamo i RUPARINU. ( uništeni amortizeri, krajnice, ležajevi...).
Zato sto im je ekonomija skoro nepostojeca, zive samo od prodaje energenata.
"samo" hahaha
Što bi dole, sad je još gorê...
Evropljani lažu sami sebe,a i narode koji žive u EU najveći gubitak ima Euro to se vidi po extremnom poskupljenju svih vrsta proizvoda.Što znači inflacija je puno veća nego što se objavljuje.Samo laži i dalje laganje naroda eu.
Samo mi nije jasno šta ruske banke rade sa Eurima koje pretvore u rublje i plate fosilna goriva rubljama... Ruskim bankama tj. Rusijio ostaju ogromne kolicine eura, nemaju gdje te eure potrošiti osim u EU, što znači da će ih morati kad tad vratiti Evropi.. Po tome sudeci rublja samo trenutno održava svoju vrijednost
Šta god da kupuju znači vrate Eure u EU
Ako je to "dobro" po Rusiju zasto Putin trazi da se u rubijama placa. Po ovom ispade svejedno im, cak gore jer da je obrnuto niko osim rusa nece dati euro za rubiju.
Jeste, kako da ne. Možeš kupiti rublje, ali ako ih prodaješ odmah izgubiš 50% vrijednosti. Klixe, malo bolje istražite temu..
Kao da nismo bili svjedoci neštašica. Plati više donesi kući manje. Svugdje u svijetu postoje te jedinice profitera, mile vlasti. Oni će sakupljat novac mi ćemo štedit al će profit navedenih biti ekstra.
Da skratim tekst: zato sto Evropa uvozi energente iz Rusije a ne izvozi njima nista da poklopi taj uvoz.