biznis
18

Visa Prepaid Union Banke: Vaša kartica uz mogućnost dopune!

Tokom mjeseca juna je promovirana nova VISA Electron Prepaid kartica Union Banke.

"Ova kartica Vam nudi punu kontrolu limita i potrošnje i nije personalizirana, što znači da na njoj nema imena i prezimena korisnika kartice, te za posjedovanje ove kartice ne morate biti ni klijent Banke po nekom drugom osnovu.“ izjavio je Senad Redžić, direktor Union Banke.

Za jednostavnu i brzu internet kupovinu, lakšu kontrolu troškova studentima ili kao sigurna opcija džeparca za Vaše najmlađe, VISA Electron Prepaid kartica, uz jednostavan način dopune, korisnicima omogućava kupovinu u više od 200 zemalja na mjestima sa oznakom VISA. Prepaid kartica izgleda kao debitna ili kreditna kartica i slično njoj omogućava kupovinu bez gotovine. Za razliku od kreditne kartice, ovom karticom se ne možete zaduživati, niti je povezana sa vašim bankovnim računom kao debitna kartica.

VISA Prepaid karticu mogu koristiti i mlađi od 18 godina, stoga je ova kartica idealno rješenje za džeparac na ekskurzijama i putovanjima, a kako je prihvaćena na više od 24 miliona VISA prodajnih mjesta kao i na bankomatima u BiH i inostranstvu, to je čini izuzetno pogodnom za plaćanje na putovanjima. Karticu možete dopunjavati prema svojim potrebama na šalteru Banke i to uplatom gotovine kao i putem elektronskog bankarstva Union Banke. Minimalni iznos za uplatu je 10 KM a maksimalni 5.000 KM i ne postoji mogućnost odlaska u minus.

Kako kaže direktor Redžić, broj kartica koje može kupiti jedan klijent nije ograničen, a stanje na kartici se može provjeriti na svim bankomatima Banke kao i na bankomatima BH mreže bankomata i ona važi 24 mjeseca.