Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Japan je za neupucene do 1952. bio pod americkom okupacijom koja je imala punu izvrsnu vlast, taj period se naziva mracnom historijom Japana. Zemja ekonomski infrastrukturno razrusena poslije II svjetskog rata tesko da je bila industrijska sila. Uspon Japana pocinje tek pocetkom 70 -ih. :-)))
Japan je pre 50 godina bio industrijska sila svetskih razmera mozda i veca nego danas. Pola kine su okupirali i celo korejsko poluostrvo i plus umalo porazili ameriku u ratu.. Danas je japan poput nemacke...ekonomski dzin - politicki patuljak (americki satelit)
1.1 trilion dolara! A sta je Japan bio prije 50 godina. Sa radom sve se moze, Budzet Federacije jedva 1 milijarda... 1 trilion - (1000000000000) :-)))