Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zavod u "suficitu" , pacijenti u "deficitu" . Lošije zdravstvene zaštite od ove u Ze-Do - n e m a
Jel to onaj sto zaposaljava dole sve tesnjake i dobojliije
Zenica je postala selendra velika,urbana raja dala glas sdp da bi ovaj dovodio raju iz drugih gradova,nemam nista protiv toga da se zaposle ali da bude transparentno a ne dole najmanje radi zenicana ili u bilo kojoj drugoj instituciji
Za one koji malo bolje poznaju ekonomiju, lako je biti u suficitu kad velika dugovanja stavite u vanbilansnu evidenciju... Ovo je samo bijedna samopromocija još jednog od propalih stranačkih kadrova...
Sve čestitke Begiću na "USPJEHU". Doveo je zdravstvo i domove zdravlja na nivo prvobitne zajednice. Pacijentima se otimaju novčanice od strane domova zdravlja za sve i svašta, od penzionera do trudnica, žalosno. Djeca dobivaju ŽUTE recepte (puna cijena u apoteci), trudnice i penzioneri plaćaju sve usluge, laboratorija, ultrazvuk i sl. Da bi primio infuziju prvo je moraš kupiti u apoteci, bilo bi smješno da nije žalosno. Osiguranici iz rubnih općina (Vareš, Breza, Visoko) masovno se fiktivno prijavljuju u Kanton Sarajevo radi zdravstva. Kad trebaju prevoz do Zenice moraju to o svom trošku (oko 20 KM), a odakle PENZIONERU 20 KM sve i da ih ima. Član 48. ZZO (Zakon o zdravstvenom osiguranju) kaže da pacijenti imaju pravo na putne troškove, a da li isto pravo ostvaruju to samo oni znaju. Da skratim, i OBAMI dadoše Nobelovu nagradu pa sad hoće da mu je oduzmu, hehe, a kad Begić ode (ako ode iz Zavoda kao i prošla direktorica Mirzeta), tek tada će SMEĆE iz Zavoda da ispliva na površinu.
Ne pričaj za prevoz bezveze, hitna bar iz Tešnja svaki dan vozi one kojim treba prevoz do Zenice, za Visoko, Brezu ne znam.
Po cemu ovaj tweeker ovu funkciju obnasha. To zna oko medikamenata plaho jer je vise od 80% zivota proveo na bobama, partijas stari lol. Njega u zdravstvo, mumija u čelik, dajte keshki fotelju u univerzitetu titavam kad vas je krenulo vako :)
ja zavrsavo bobe preko njega u doboju dok se partijalo
pa moraju biti u sificitu kada sve svoje bolesnike salju u sarajevo ili u tuzlu na lijecenje...
Pa i treba da salju u Sa...jer Sarajevski kanton na racun drugih kantona i ima preko 3 puta veci budzet...800 mil vs 250 mil....
ma kontam ja to. samo nemoj rpicati o soposobnosti kada lijecis prehladu i ospice, a za svaku iole ozbiljniju bolest saljes pacijente na podrucje drugih kantona.
BEGIĆU MOŽEŠ LI NAM TI SA SUFICITIMA OSIGURATI 100 000 RADNIH MESTA ...BAKIR NAMS E UMORIO OD OBEĆANJA MOŽEŠ LI TI SADA PREUZETI
Sreća samo da narod ne zna koliki lopovluk stoji iza toga. ZZO potroši 1000 KM na pacijenta, a pacijent dobije svega 100 KM u proizvodu. A u bolnicama fali svega, dok pacijenti sve plaćaju iz svog džepa. Uspješnost poslovanja... uskrati tuđe, ostavi sebi!
Kako to, da kada se revizijom utvrdi deficit od 23 milion niko ne reaguje i ne traži se krivac??? Kako to da je stav "Bilo pa prošlo, idemo dalje."? Nema logike da, prema trenutnom stanju, cijena bude ista u SA i u ostalim kantoima, jer trenutno se od moje plate mnogo više izdvaja doprinos za zdravstvo nego što se izdvaja od plate nekog iz Orašja. Kad se to izjednači (recimo na neku srednju vrijednost), onda neka i troškovi budu isti.
2. slika pomislio sam da čitam neki tekst o velikanu Hitleru...mada ni sam tekst nije daleko od naravi fapističko-nacističke ideologije...lijeka nema nigdje kada ti zatreba,štedi se na sve strane i narod dok se snađe i umre...to je taj SUFICIT,pa zato i kažem razočarao sam se kada sam shvatio da ipak niej neki tekst o Hitleru i ciklonu B
eh.......trebali su vama onda poslati Crnkića da vam sprovede svojih 7 tajni lopovluka :)
koja je ovo prpa za fotelju,,oa odmah na klix placaj reklamu o svom "suficitu" jer je ocito da leti iz fotelje cim se uspostavi vlast u ze do kantonu. aa o zaposljavalnju kucnih prijatelja po zavodu o tome sutis.
Čemu suficit a ljudi nemaju posla. Odmah da ste zaposlili 30-40 portira , 50-ak cistacica i 10 administrativaca. :)
pa da još manje kradete bio bi još veći suficit, ali dobro bolje neke krenulo polahko oporavak
Iz Ze-Do par lijepih vijesti. Pored zdravstva, imaju i finu policiju koja je uspjela razotkriti lazne prijave Radoncicevog i Kebinog igraca u liku efendije, tacnije njegovog sina (sto je vjerujem sve skupa izrezirano u uvrnutom tornju).
Koje veze tvoj komentar ima s zdravstvom Ze-Do kantona ...? ? ? Bakirov plačeniće . . . Bar čitaj malo , jebeš Bakira, zna on svojoj goozici ugodit - ne brini . . .
Sto kerovi vise laju na Bakira, to on postaje sve popularniji. Svidjalo se to vama ili ne svidjalo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)