biznis
0

Udruženje brokera se ogradilo od radnji koje poduzima Balkan Broker Group

FENA
Udruženja profesionalnih posrednika u prometu vrijednosnih papira (Udruženje brokerskih kuća FBiH) obavještava sve klijente i korisnike usluga brokerskih kuća da Balkan Broker Group, sa sjedištem u Tuzli, nije članica tog udruženja, kao ni Sarajevske berze d.d. Sarajevo, te da samim tim ne može obavljati usluge posredovanja u prometu vrijednosnim papirima putem Berze.

Ograđujući se od svih radnji koje poduzima Balkan Broker Group, Udruženje profesionalnih posrednika u prometu vrijednosnih papira, u saopćenju za javnost, ističe da spomenuta grupacija također nije kompetentna da preduzima poslove investicijskog savjetovanja, kao ni poslove preuzimanja privrednih društava.

Poslove posredovanja u prometu vrijednosnim papirima, kako se navodi, mogu obavljati brokerske kuće kojima je Komisija za vrijednosne papire FBiH izdala dozvolu za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova u prometu vrijednosnim papirima, te koje su članice Sarajevske berze d.d. i Udruženja profesionalnih posrednika u prometu vrijednosnih papira.