biznis
0

U Željeznicama FBiH održan prošireni sastanak

FENA
Iz Željeznica Federacije BiH saopćeno je da je Uprava Društva u petak održala prošireni sastanak na kome je zaključeno da je obustava rada, provedena od jednog dijela uposlenika Željeznica FBiH, pretežno na poslovima mašinovođa, nelegalna i nezakonita.

Sastanak je održan povodom aktuelne situacije u JP ŽFBiH izazvane nelegalnom obustavom rada od 10. augusta dijela zaposlenika, pretežno mašinovođa, a prisustvovali su direktori prometno poslovnih područja i direktori područja infrastrukture Mostar, Zenica, Tuzla, Bihać i Sarajevo, zatim predsjednik Vijeća uposlenika i predstavnici sindikata (Samostalni sindikat željezničkih radnika u BiH, Samostalni sindikat izvršnog osoblja područja infrastrukture ŽFBiH, Samostalni sindikat tehničko kolske službe ŽFBiH, Sindikat željezničara u HNŽ/K i Samostalni sindikat radnika održavanja šinskih vozila željeznica u FBiH).

U zajedničkom saopćenju se navodi da su učesnici sastanka jedinstveni u stavu da podržavaju sve zaključke Uprave Društva i Nadzornog odbora, a osobito u dijelu preduzimanja zakonitih mjera u cilju sankcionisanja uposlenika koji su inicirali i proveli nezakonitu obustavu rada, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću ŽFBiH.