Potpisan ugovor
30

U Goraždu ulažu 300 hiljada KM za nove kilometre regionalnih cesta

E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Goraždu je potpisan novi ugovor o izvođenju radova na modernizaciji dionica regionalne ceste R 448 i R 448-a, koje su u nadležnosti BPK Goražde, za što je iz budžeta Direkcije za ceste izdvojeno oko 300.000 KM.

Premijerka Aida Obuća ističe da se na ovaj način nastavlja sa modernizacijom regionalne ceste R 448 Hrenovica – Goražde – Potkozara, dionica Orahovice – Zorovići i R 448-a Osanica – Ilovača – Prača, dionica od ulice Višegradska do izletišta Rorovi.

"Ovo je nastavak modernizacije regionalnih puteva u nadležnosti kantona, nastojimo da u skladu sa zakonskim mogućnostima stvorimo bolje uslove za komunikaciju na području BPK Goražde", kaže Obuća.

BPK Goražde ukupno ima 72 kilometra regionalnih puteva.

U obje dionice za koje su danas potpisani ugovori bit će uloženo po oko 150.000 KM i radit će se asfaltiranje na onim područjima gdje nema asfalta ili je dotrajao i treba se presvući novim. Prethodno je okončana modernizacija dionice Čemerničko Vrelo-Zorovići, dok će se nastavkom modernizacije dionice Orahovice – Zorovići uz ostalo omogućiti bolja komunikacija prema SRC Ruda Glava koju posjećuje sve veći broj turista.

Takođe, nakon što su krajem prošle godine okončani radovi u Sarajevskoj ulici, novim ugovorom nastavlja se modernizacija puta prema izletištu Rorovi Rok za završetak radova po osnovu oba ugovora je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao, a ukoliko to vremenske prilike dozvole, očekivanja su da će poslovi biti završeni i prije predviđenog roka.