Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo neka se otvaraju nova radna mjesta. Ako ne bude da je neko oprao silne novce.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/90562-prefiks-bosanski-uskoro-nestaje-iz-imena-gradova-u-rs.html prije svega, budite legalisti...zatim da se vratim sa srz clanka, sve pohvale, u ova krizna vremena ovo je svjetla vijest...samo proizvodnja i razvoj realnog sektora nas moze izvuci iz ove situacije...palac gore :)
@Zvornik zato sto oni zive u iluzijama, o cjelovitoj BiH, nazivima gradova, umislili su da su nekakve zrtve...kada se probude jednog dana, a to je neminovnost...to ce da boli...soto vise odlazu, vise ce da boli...
Prvi riječnik BOSANSKOG JEZIKA napisao je 1631. godine Muhamed Hevaji Uskufi, dakle, 197 godina prije nastanka srpskog rječnika. Postoje četiri sačuvana primjerka ovog rječnika. Poznati historičar Noel Malckom kaže kako je bosanski jezik bio treći jezik Osmanskog Carstva. Čak je 1601. godine Marvo Orbini zapisao da "od svih naroda koji govore slavenski jezik, Bošnjaci imaju najglađi i najelegantniji jezik i diče se činjenicom da jedini oni dan-danas paze na čistoću slavenskog jezika."
Kad god napisete BOSANSKA Gradiska, ja se zapitam gdje je to... Ako je sada Gradiska, Gradiska je.... zar svuda mora da se bocka
ruzno vam ime brate, mogli ste stavit neko da se cini da je to uspjesna firma