Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da da... zato nam penzioneri kopaju po konejtnerima zbog DOBROG prosjeka a dodji malo u TZ i pitaj koliko su placeni po kaficima, o prijavama da ne pricamo, pusti snovi da ti plate osiguranje i penzijsko, od bubrega bi prvo odvalili.. a smjena im je 24 sata dnevno ;) sve s nogu ;) U zdravlje..
prosjecni..pa gdje ti zivis... pa svi znaju da je prosjecna palta konobara u sarajevu 500 km + baksis. a samim tim i ostale ti cifre ne odgovaraju opisu mjesta..
Ne znam na osnovu cega se racuna ovaj prosjek ali ove statisticke cifre su BAS nerealne. 780KM ako je plata mi bi bilo na konju sto se tice plate... Prosjek plate je 300KM .. a za konobare 200 ili 150 bez baksisa.. da ne pricamo o neprijavljivanju i duboko zaoranoj korupciji i glupostima na svim nivoima... 1.188.. ovo su place foteljasa koji nista ne rade, a primaju je REDOVNO.. a gdje su ostale gluposti.. komisije, pausali, putovanja, dnevnice, razdvojenost, stan, gorivo.. LAZE statistika ZESCE! Cifre su im basnoslovne! Ako je plata.. prosjen neto 700+... kako to da penzija je ispod 200KM? Najniza.. .. ljudi radili preko 60godina uplacivali za zivota i sada dobijaju ispod 200KM??? Nesto im racunica nije BAS cista.. zeza ih HEPEK! :S