Triland demantira
0

U Alti neće biti McDonald'sa

Sarajevo-x.com
Iako je portal Sarajevo-x.com dobio nezvanične informacije da u Sarajevo uskoro stiže McDonald'sov restoran, iz Triland Developmenta, investitora u Alta Shopping Center, stigla je izjava da u ovom američkom mallu neće biti poslovnica najpoznatijeg svjetskog lanca brze hrane.

"Ne možemo govoriti u ime McDonald'sa, ali možemo potvrditi da u Alta Shopping Centeru se neće nalaziti njihova poslovnica", kazala je Naida Damadžić, portparol firme Triland Development.

Iako su našoj redakciji upućeni jasni signali vezano za vijest da će McDonald's ipak 'osvanuti' u Alti, i to riječima 'da ko pročita članak, shvatiće', ubrzo je stigao demant vijesti ali ne i najave dolaska McDonald'sa u Sarajevo.

Triland Development je demantirao samo da se najveći svjetski lanac restorana neće nalaziti u njihovom objektu, dok su za ostatak priče željeli skinuti odgovornost sa sebe.

Pregovori sa McDonald'som ipak su vođeni u skorije vrijeme i očito da predstavnici Trilanda nisu uspjeli postići dogovor te je time još za neko vrijeme prolongirano njegovo otvaranje u glavnom gradu BiH.

Neki od naših izvora koji su imali priliku posjećivati Triland, tvrdili su da su materijali za kampanju bili prisutni tamo, poput reklamnih postera i drugog, što navodi na zaključak da je u Altu, kao američku investiciju, bilo planirano useljavanje McDonald'sa ali da se to sada ipak neće desiti.

Razlog neuspjeha pregovora za sada još uvijek nije poznat.

Pregovori o otvaranju McDonald'sovog restorana vođeni su i prije nekoliko godina, kada je 'crveni' restoran trebao biti smješten u Gradskoj kafani u Sarajevu, no ni tada dogovor nije postignut.