Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja razumijem da je ovo marketinški, dakle plaćen, tekst, ali da zbog toga mora biti ovako glup, to mi nije jasno... Znam također da autor nije imao previše izbora, budući da je Merkator skratio radno vrijeme, smanjio plate uposlenicima i planira zatvaranje nekoliko tržnih centara u BiH ako se situacija sa krizom nastavi kako je počela (a svjetski stručnjaci kažu da hoće)... Bez obzira na sve to skupa, objavljivati ovakve gluparije, suludo je. Da sam iz Merkatora, ja vam sad ne bih platila. Ne samo zato što nemaju ni za radnike, već zato što ste im, vrijeđajući našu inteligenciju, napravili antireklamu. Razum na godišnjem? Ih da je bogdo - to bi značilo da će se nakad vratiti, al ovako... nema šanse!
ja sam pametni komentator clanka
Ovo je moja slika Mercator centar u Mostaru! Ja sam sarajevksko_pivo na flickr.com
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, stopa registrirane nezaposlenosti u tom mjesecu iznosila je 40,4 posto, a za žene 46,3 posto. Statistički podaci koje je prezentovala Agencija za statistiku BiH pokazali su da je ekonomija naše zemlje nastavila ovogodišnji pad u oblastima uvoza i izvoza. Izvoz iz naše zemlje manji je za 23,8 posto u odnosu na isti period prošle godine, a uvoz je smanjen za 25,3 posto. To je rezultiralo pokrivenošću uvoza izvozom od svega 42,8 posto. O kakvoj recesiji pisu, ovo je robna razmjena, tek treba da izmisle valutu da bi bila ekonomija, a onda vize i vizne olaksice....
Mercator zbog slovenacke politike propada Hrvatskoj, u Bosni im svi centri vise manje propadaju zbog siromastva. Jedino sto bi Ziga Debeljak mogao najaviti je kraj Mercatora.
ti si ozbiljno prehladjen, probaj koristiti coldrex ;) sta bi u toj prodavnici domacih proizvoda bilo za kupiti? hljeb, mlijeko, lijanovicev prsut i brajlovicev sudzuk? :D i onda ode lijanovic u hrvatsku i kupi sebi jednu finu bosansku jahtu :D
postoji li način da se zaobiđu strani trgovački centri? postoji li bilo kakv način da novce počnemo ostavljati u BiH? postoji li mogućnost da se neko od privrednika \'natjera\' da otvori prodavnicu sa isključivo domaćim proizvodima? il je taj okupatorski lobi toliko nenadjebiv?
Naravno da ce najaviti kraj recesije da ohrabre potrosace da pocnu trositi pare, jer ako nastave kukati o recesiji potrosaci ce sve vise stezati remen sto direktno utice na njihovo poslovanje... Dobrodosli dragi potrosaci da vam iscjedimo i posljednju marku iz dzepa... recesiji je kraj ;)