biznis
0

Tinejdžerka pokrenula milionski biznis

Sarajevo-x.com
Ashley Qualls izgleda kao tipična tinejdžerka, ali ona to zasigurno nije. Naime, ova 17-godišnja učenica pokrenula je vlastiti online biznis i tako počela zarađivati milione dolara. Ashley je pokrenula web stranicu whateverlife.com sa osam dolara koje je posudila od svoje majke, a sada zarađuje milione.

Nakon što je posudila osam dolara od svoje majke kako bi pokrenula web stranicu whateverlife.com, Ashley je uplovila u poslovni svijet i našla svoje mjestu u njemu. Naime, ova mlada djevojka sada zarađuje milione dolara, a od prve zarade kupila je veliku kuću u kojoj na prvom spratu ima svoj ured iz kojeg radi.

Njena ljubav prema grafičkom dizajnu izrodila je ideju pokretanja vlastite web stranice. Nakon što je dizajnirala bezbroj profila za svoje prijatelje na stranici za društveno umrežavanje Myspace.com, Ashlex je shvatila da bi od svog hobija mogla napraviti posao. Omiljeni motivi u njenim grafičkim dizajnima su srca, a koristi se i brojnim izrekama koje određenim profilima podare identitet.

Whateverlife.com do sada je dizajnirao preko 3.000 profila, a Ashley je uradila trećinu njih. Stranica koju je pokrenula Ashley dnevno bilježi oko milion posjeta, a ovaj podatak privukao je i brojne oglašivače. Tako je Ashley od brojnih reklama počela primati novac, a prvi ček od oglašavanja iznosio je 2.700 dolara, drugi 5.000 dolara, a treći već 10.000 dolara.

Kako bi joj pomogla u vođenju kompanije, Ashley je uposlila svoju majku Lindu. Poslovni uspjeh ponukao je Ashley da napusti školu i u potpunosti se posveti poslu.

"Sada sam jako zauzeta. Moram da brinem o finansijama, o svojim uposlenicima i svim dnevnim stvarima koje moram rješavati“, kazala je Ashley za rusku Pravdu.

U svoju kompaniju, pored svoje majke Linde, Ashley je uposlila i troje prijatelja. Naučila ih je da dizajniraju i sedmično kreiraju po 25 novih projekata.