Dodjela kredita FBiH
0

Tim Svjetske banke zadovoljan ispunjenim uslovima

Sarajevo-x.com
U zgradi Vlade Federacije BiH danas je održan završni sastanak s timom Svjetske banke, koji radi na kreditu za podršku restrukturiranja javnih rashoda u našoj zemlji

Sastanku su uz premijera FBiH Mustafu Mujezinovića, prisustvovali i njegov zamjenik i federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda, te federalni ministri Zahid Crnkić, Perica Jelečević i Safet Omerović.

  Tim Svjetske banke na ovom sastanku sačinjavali su  šef  Ureda ove institucije u BiH Marco Mantovanelli, glavni ekonomista za regiju Ronald Hood i glavni ekonomista za BiH Orhan Nikšić.

  Razgovori su protekli u sagledavanju efekata  sastanaka vođenih proteklih dana s predstavnicima Vlade FBiH u cilju ispunjenja uvjeta Svjetske banke za dodjelu kredita.

  Marco Mantovanelli je izrazio zadovoljstvo efektima tih sastanaka na kojima je u oblasti reformisanja boračko-invalidske zaštite usaglašeno više od 90 odsto otvorenih pitanja, te postignuta saglasnost i o reformama u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, penzijskom sistemu i zapošljavanju, koje imaju za cilj smanjenje budžetske potrošnje i osiguranje fiskalne održivosti u našoj zemlji, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH.