Komentari (229)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dajte nam krampe, i lopate k'o birvaktile Aliji Sirotanovicu da vam pomognete dragi susjedi da nas izolirate maksimalno kako nikada ne bi mogli imati elementarno pravo na izlazak na otvoreno more. Bitno je da je vama super, mi smo naucili da nam se svi seru po glavi.
da vam pomognemo*
BiH nema izlaz na otvoreno more, teško je očekivati da će ga ikada i imati. Jer bilo kakav koridor ka otvorenom moru, RH bi dodatno, uz kopneno razdvajanje kod Neuma, razdvajao i na morskom djelu. To RH nikada neće dozvoliti.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Kako nema prepreke, nema para najveca prepreka
pare su davno obezbjedjenje eu hoce da spoji svoj teritorij kopnom e sad kad kad grade most koji je skup ko svetog Petra maslo zamisli kad ce onda bosna uc u eu :)
Srbija će se na kraju moći širiti jedino prema dole. Kopajte do pobjede. Srbija je dobila odj.eb od Slovenije, Makedonije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Vojvodine, Kosova. Srbija je omogućila da danas postoji Crnogorska pravoslavna crkva. Zahvaljujući Srbiji,nastala je Republika Kosovo. Zahvaljujući Srbiji, u Hrvatskoj ćirilićne table imaju slobodan pad. Zahvaljujući Srbiji, Srbi u Bosni su se povukli u vangradske zone. Srbija je svojim greškama omogućila prosperitet i slobodu cijelom regionu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sumnjam da ce doci do gradnje mosta jer ipak ide preko BiH teritorija, a to se nece dozvoliti. To mu dodje ko "gradimo most preko drzava" sve do Njemacke. Ma ne ide.
jah, u Sarajevu cesta po sred zgrade ide, šta ima veze
Ne znam koliko zna gosp. Kralj o gradnji mostova. Da li je gledao geološki izvještaj lokaliteta gradnje. Glavni stubovi bi bili postavljeni na dijelu gdje se nelazi tlo od 100 netara gline, Stopa stubova morala bi biti na šipovima dužine 100m i više. Normalni inženjer bi zaključio da je tunel jeftinija verzija. Ne spominje ružu vjetrova, a vjetrobrani bi poskupili gradnju. Ako Evropska zajednica da zeleno svjetlo to je dokaz da ne računaju na BiH u EZ. U dodatku geološki nalaz lokakiteta.
Stjepan III. Pitaće se Stjepane svakako će se pitati. Ako misliš na neku silu - nemoj! Kifla je ranjiva sa svih strana - tako je bilo i prije! Ni jednu granicu niste pravno zatvorili. Znaš li to?
"EU će ga financirati 80% iz svojih fondova tako da će biti za koju godinu. " Da! kada bude sanirala posljedice migracije koju su izazvale njene članice. Sami su proračunali u trei godine oko milion ljudi. Migranti će pojesti sve fondove, a EU dobiti zdrav i veoma naobrazovan biološki materijal!
Srbija do Une! Na traktorima ili u čamcima?
Biće mosta - nikad! A šta ima da olakšava Bosancima pristup, kada ste se potrudili da Bosanaca bude što manje u Primorju. Te, Bosna će u EU i ne prijetite vašim ometanjem. Nije dobro za zdravlje!
Nekoliko razloga kojom studija nemoze zadovoljiti za gradnju mosta. 1. Stetnost Izduvnih gasovi kao i kishnica vozne povrsine asfalta se nemogo eliminisat kao zagadzenje mora. Niti jedna studija sa tog aspekta zastite okoline nemoze opravdati gradnju mosta. Svi to znamo i bez studija i folova. Budite fair sa pricom i ubjedzivanjem. Ad hoock kalkulacije: Otpadne vode sa mosta iznose 2404mx20m = 48.080m2 povrsina, 100litara kishnice po m2. Orijentaciona kolicina otpadne vode sa asfalta iznosi oko 4.808.000 litara ali samo po jednoj padavini. Mogu se pronaci i tacniji podaci ali za ovu priliku ovaj podatak je dovoljno destruktivan da dovede u pitanje gradnju mosta. 2. Zaobilazak Neuma je posebna katastrofa. Lakse je ukinuti granice jeble vas one tako bolesne, jer one nikom nesluze osim zajebavanju naroda i narodnost. 3. Najvazniji razlog jeste obstrukcija izlaza BiH na otvoreno more. Most je na veliku stetu BiH a sve je drugo lakse i jeftinije od ovog mosta.
Ma kakav izlaz na otvoreno more, još će nam trebat i mornarica. Imamo nebo a ne možemo ga sami nadzirat, plaćamo hrvatskoj da ga nadzire, što je i logicno, Šta bi mi nadzirali, sve goli lopov do lopova. I sad san o izlazu na otvoreno more, hahaha smijurija ko sutorina
ma bosnii onako netreba izlaz na otvoreno more nit ko izlazi nit ko ulazi jedino mi zao hrvata koji zive u neumu
nije stvar u okolisu.. ne moze se gradit most preko mora koje pripada drugoj drzavi..
Uvijek sam bio za gradnju ovoga mosta. Razlozi jednostavni. Dok mi dobijemo/izaberemo vladu koja ce da izgradi nesto u Neumu ili bilo gdje i Jadran ce do tada da presusi.
To ima li luke u Neumu ili nema i hoće li dolaziti kruzeri ili neće (iskreno se nadam da nikad neće jer su oni pogubni za zalive, pogotovo one u kojima se gaje školjke a ekonomski efekt je nula) nema nikakve veze s ispunjavanjem međunarodne obaveze da se omogući pristup otvorenom moru. Hrvatska je članica EU, zemlja čija je svaka vlada, bila ona malo više desna ili lijeva (u stvari, blago desno od centra, ali zvanično lijeva) zagovarala vladavinu prava i primjenu međunarodnih propisa. I tako treba biti i kod izgradnje mosta, na koji Hrvatska ima svako pravo, a to ima li BiH ijedan kajić ili ijednog plivača, zaista nema nikakve veze s ispunjavanjem propisa.
Ako mali kruzeri pristaju u luci Brčko, ne bi me iznenadilo da dođu i u (odnosno: pred) Neum da gledaju osušene dimije. Nije stvar kruzera ili teretnog broda I hoće li doći ili ne, već pristupa.
HomerS Homere, otkačite se arogancije bez pokrića. Svako čast pravu, najpravije je ljudska čast i dostojanstvo, te tradicija. Iz kmetluka je tepreskočiti sve barijere i u deset - dvadeset godina postati plemić. Vrlo teško! EU će presuditi baš po pravu - zato je svako malo most na tapeti. Iza su mnogo ozbilnije stvari i situacije koje Hrvatska vlast i desna i lijeva krije ili pokušava sakriti.
i bit će završen za 100 godina,otprilike
Hoćel bit šahovnica na njemu ko na onom tam brdu?
Na hrvatskom tlu hrvatska šahovnica ;) Tko Zeničanima brani da crta polumjesece??
A baš je lipaa
Ma iskreno treba im dozvolit da ovo grade i onda lagano od Neuma napravit turističku destinaciju, dovest nekakve Arape dole da ih nasele i naprave novi Dubai u Neumu :-D Imaćemo free autoput kroz Hrvatsku (ionako trasa ide skoro cijelo vrijeme paralelno sa našom granicom kroz Dalmaciju) a turisti dolaze u BiH.
BiH nije ta strana koja odlučuje i odobrava što će se na hrvatskom državnom teritoriju graditi. Dok se poštuju međunarodni standardi vezani za visinu mosta radi nesmetane plovidbe, BiH može biti samo nijemi promatrač. gradnje istoga.
Arape niko "ne dovodi" doći će oni sami :-D ko što su i u Srbiju došli.