biznis
0

Strabag zabilježio blagi pad dobiti i prihoda

FENA
Foto: Die Presse
Foto: Die Presse
Austrijska građevinska firma Strabag izvijestila je danas o padu neto dobiti u drugom tromjesečju za četiri posto, na 115,9 miliona eura.

Prihodi vodećeg graditelja u srednjoj i istočnoj Evropi iznosili su 3,25 milijardi eura, što je jedan posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Takve rezultate u Strabagu obrazlažu prodajom pojedinih projekata u razvoju i visokom razinom prihoda u istom razdoblju prethodne godine zbog plaćanja računa za velike projekte, prenose agencije.

Operativna dobit također se smanjila za jedan posto, na 139,5 miliona eura, dijelom zbog slabijeg poslovanja vezanog za građevinske materijale.

Rezultati za prvu polovicu godine nešto su bolji, te je kompanija smanjila neto gubitak za 41 posto na 12,8 miliona eura.

Vrijednost Strabagovih neizvršenih narudžbi dostigla je krajem juna novu rekordnu vrijednost od 15,75 milijardi eura.

Potpuna konsolidacija podružnice Čeških željeznica Viamont DSP potaknula je rast narudžbi, koje je dodatno poduprlo i snažno poslovanje u Poljskoj.

Izvršni direktor Hans Peter Haselsteiner kazao je da je kompanija "na dobrom putu da zaključi tekuću finansijsku godinu s proizvodnim volumenom i rezultatima na razini prethodne godine".

Strabag je 2009. zaključio s neto dobiti od 185 milijuna eura.