Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Previše ozbiljno ljudi shvataju američku pudlicu. Boris i Liz prodavali ljudima vlastitu iliziju da su oni Churchil i Tatcher. Kwasi napola retardiran čovjek. Dovedeni tu od energetsko naftaškog lobija i trulih torijevaca na izvršnim pozicijama da posisaju što se još posisati može. Još im je ostalo da rasprodaju NHS amerima. Kako je Britanija postala probušeni dolar.
Cuj slabi pa problem. Kina svoju namjerno odrzava niskom za sta su optuzene vec decenijama. Drzave koje su orjentisane izvozu u pravilu sw bore da valutu odrze niskom da bi njihova roba bila pristupačna. Skupa valuta je uvozno orjentisane drzave.
Promjena od nekoliko centi u valuti nanese ovoliku krizu u drzavi. Ovo je poruka svima onima koji vjeruju u bitcoin i slicne valute koje za jedan dan padaju rastu za 1000 dolara.
Boli me racku i za funtu i dolar , a ni marke u džepu ha ja
A SAD salje dodatnih 18 Himarsa Ukrajincima, neko unistava plinovode, rat se nastavlja a Evropa ode u kuvac. Sto bi rekla stara americka poslovica "Turkeys voting for Thanksgiving"
Zbog virusa, rata u Ukrajini i ostalog sto pisu mediji.
Globalna recesija je već počela, minimalno od 2008...
O kakvoj ba recesiji pricas??? To je prica za idiote kojih je inace 80% u svjetskoj populaciji! Kakve recesije, kave inflacije, to je obicna pljacka stanovnista ma kako je oni nazivali! Jedan bager mijenja 200 radnika, i de sad ti meni objasni kako moze biti neka recesija, inflacija, kriza ako zivimo uvrijeme industrijalizacije gdje se nikad nije vise proizvodilo sa manje ulaganja! Pljacka, porobljavanje to je to!
@ImalSkupoce Pljačka i porobljavanje to jeste, ali Recesija je propad ekonomije, Inflacija jeste, jer se već više od 45 godina štampaju pare bez pokrića u zlatu, već se pokrivaju fiktivnim vrijednostima, pogotovo u zadnje 3 godine, Kriza jeste ali na prvom mjestu sistema u kojem živimo, koji proizvodi jeftino ali ne prodaje, pa se što ne proda mora uništavati...itd, mogao bi do sutra pisati...
Pasti će i dolar kada drugi budu spašavali svoju valutu, polako samo pasti će samo tako
Tako su mnogi pricali, luzeri kao i ti.
Dolar je vec poa jer Kina vecina svijeta vise neda svoju robu za Dolar koji nema pokrice vec 50 godina! Zato se svijet ovoliko i drma jer dolazi kraj Dolar demokratiji!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Takva je agenda za euro, funtu I ostale europske valute
pa OPET lažete ovaj glupi i polupismeni svijet!