biznis
0

Slovenski SCT neuspješan u BiH, posluje u Srbiji

FENA
Radovi su odavno obustavljeni
Radovi su odavno obustavljeni
Slovenska nesolventna građevinska tvrtka SCT saopćila je u četvrtak da je nakon gubitka sporazuma o izgradnji jednog tunela u Bosni i Hercegovini postigla nekoliko novih sporazuma u Srbiji, vrijednih ukupno 31 milion eura.

Slovenski poslovni dnevnik Finance u srijedu je objavio da je javno poduzeće "Autoceste Federacije BiH" raskinulo sporazum sa SCT-om, vrijedan 54,6 miliona eura, o izgradnji tunela "Vijenac" na autocesti Koridor 5-C.

Međutim, slovenska nacionalna novinska agencija STA je javila kako će podružnica SCT, pod nazivom SCT & CG Montaža iz Beograda izgraditi sportski i rekreativni centar na Voždovcu, površine 72.400 kvadratnih metara, u poslu vrijednom 22 miliona eura.

Kompanija SCT & CG Montaža također će izgraditi jedan logistički centar "Pošte Srbije" u Zemunu i poslovni prostor za njemačku grupaciju "Norma" u Subotici, dok će podružnica SCT Ogranak izgraditi šoping mol "Placa centar" u Kragujevcu.

Ukupna vrijednost ta tri sporazuma iznosi devet miliona eura, javila je STA, a prenio Tanjug.

Prije dvije sedmice objavljeno je da je poduzeću SCT otkazan posao gradnje dionice obilaznice oko Sarajeva, vrijedan 56,7 miliona eura, zbog višemjesečnog zastoja u radovima.