Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u pravu je @ares.kane , to se desilo turcima sa, mislim, rahat lokumom.Kipar, grčki dio, je registrovao naziv Turski rahat lokum kao svoj proizvod i sad ovi ne mogu u EU to izvoziti.A mislim da su i mađari vec proizvodili i nama uvozili Bosanski sudzuk, ali ovo nisam siguran.Hrvati su takodje pokusavali zastiti i Bosanskog tornjaka (???) ne znam jel to uspjelo.
pa ako je Kranjska, bezbeli je slovenski specijalitet... cudi me da su im to i do sada pustili. Neka svi svoje proizvode zovu kako hoce, ali tudje ime mogu dobiti samo placajuci licencu :) Hrvati su iace uhvatili zalet u registriranju cvaraka, krvavica i sl. - sve sto prave svi u regionu ... jos je samo falilo i kranjsku da registriraju :)
vjerujte kako smo mi merhametli i glupi uskoro cemo kupovati certifikat od austrije ili slovenije za ČEVAPE :-)) i ovo uopste nije smijesno niti bezazlena sala, Slovenci su predali pored kranjske kobasice zaštitu i za čevape :-) živi bili pa vidjeli
zato Austrijanci prave bosansku sudžuku (\"Merak\") i niko se nigdje ne počeša.
se gade hrvati vise, slovenci su ok
Probao sam i kranjsku i \"kranjsku\". Obe su bez veze, fuj...
Gade mi se Slovenci....
neka se prebace na hercegovačku kobasicu